Auteur Topic: Runderragout  (gelezen 5804 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26349
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Runderragout
« Gepost op: juni 24, 2004, 19:10:59 »
Runderragout


ca. 750 gram gaar rundvlees (poulet oid waar eerst bouillon van getrokken is)
1 bakje champignons
2 grote uien
50 gram margarine + een beetje om uien in te fruiten
50 gram Schar mix C (met maizena kan het ook)
ca. 1/2 liter (zelfgetrokken) runderbouillon
1 theelepel kerrie
peper
worchestershiresaus
azijn of citroensap
nootmuskaat
 
Kijk voor bereidingswijze bouillon bij het recept voor Maaltijdsoep groente.
Snijd het vlees fijn. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snipper de uien.  
Fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de champignons erbij en laat ze even meebakken. Voeg de kerrie toe en de peper. Nog even bakken totdat de champignons wat slinken. Vuur uit.
In een braadpan 50 gram margarine laten smelten. Voeg de Schar mix C in 1 keer toe. GOED roeren !! Blijven roeren en ondertussen steeds kleine beetjes bouillon toevoegen totdat de gewenste dikte is bereikt. Dan het vlees erbij en het champignon/ui mengsel.
Op smaak afmaken met worchestershiresaus, azijn of citroensap en nootmuskaat.  

 ;)
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vergeet het daarom ook nog wel eens in recepten te vermelden. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl