Auteur Topic: Chermoula  (gelezen 2418 keer)

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Chermoula
« Gepost op: juli 12, 2008, 00:37:39 »
Chermoula

IngrediŽnten :
2-3 tenen knoflook, gehakt
1 rode chilipeper, zonder zaadjes, gehakt
1 theelepel zeezout
een klein bosje verse koriander
een mespuntje saffraandraadjes
1-2 theelepels gemalen komijn
3-4 eetlepels olijfolie
Versgeperst sap van 1 citroen

Bereiding:
Stamp in een vijzel de knoflook en chilipeper met het zout tot een pasta. Voeg de koriander toe en stamp alles tot een grovere pasta. Stamp de saffraandraadjes en komijn erdoor en bind alles met de olijfolie en het citroensap (of maal en meng alles in de keukenmachine).

Lekker om visfilet (kabeljauw/schelvis enz.) te marineren.

Dit recept komt uit het boek: Tajine, pittige stoofschotels uit Marokko van Ghillie Başan.
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 15043
  • Geslacht: Vrouw
Re: Chermoula
« Reactie #1 Gepost op: juli 12, 2008, 12:08:12 »
Chermoula

IngrediŽnten :
Schep de stukken vis door de rest van de chermoula, dek af en zet ze 1-2 uur in de koelkast.

Dit recept komt uit het boek: Tajine, pittige stoofschotels uit Marokko van Ghillie Başan.
Welke stukken vis?
Staat niet bij de ingredienten.  :P
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Re: Chermoula
« Reactie #2 Gepost op: juli 12, 2008, 17:00:29 »
Ik heb het recept eventjes aangepast. ;)
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje