Auteur Topic: Antilliaans gehakt  (gelezen 2732 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Antilliaans gehakt
« Gepost op: juli 08, 2008, 17:37:22 »
1 pond rundergehakt
3 grote uien
1 grote groene paprika
4 tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
naar smaak: nootmuskaat, kruidnagelpoeder, zout, peper, knoflook, ketjap 
 
De ui en de paprika in kleine stukjes snipperen. De tomaten in partjes snijden. 
De ui en de paprika en de knoflook fruiten totdat ze glazig zijn. Dan de rest van de kruiden en de tomatenpuree erbij. Het gehakt toevoegen en met een vork rul bakken. Nu de tomaten erbij en een klein beetje water. Laten pruttelen totdat het goed gaar is. 

Zo noemden wij dit gerecht vroeger thuis, ik vraag me wel af of het iets met de Antillen te maken heeft.
Maar volgens mijn goede vriend Mike, geboren op Curacao, zou het zo in de Antillen op tafel kunnen.  :lol2:


 ;)
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

ireen123

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1110
  • Geslacht: Vrouw
  • Vanaf oct 2007 gv+tarwevrij
Re: Antilliaans gehakt
« Reactie #1 Gepost op: juli 08, 2008, 20:23:46 »
Niet verkeerd, geheel volgens onze smaakpapillen, die vinden dat lekker  :duimomhoog:
gastroscopie +biopt=biopt negatief
bloed=antist. tarwe
na 1 jaar gv weer aan de gluten vanwege verdere onderzoeken, verschillende klachten terug, dus er moet meer zijn.
ileumcolonoscopie gehad maar afgebroken
lactosetest neg.
19 dec=echo abdomen=?
22 dec=bloed specialist
30 dec=camerapil