Auteur Topic: Jachtschotel  (gelezen 2787 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Jachtschotel
« Gepost op: juli 08, 2008, 17:19:57 »

400-600 gram riblappen oid
1-2 uien
2 goudreinetten
3 eetlepel zilveruitjes
2 dl rode wijn
peper
zout of bouillonblokje
1 eetlepel koekkruiden
2-3 laurierblaadjes
8 kruidnagels
8 jeneverbessen
maizena
1 kg aardappels
2 dl melk
nootmuskaat
klont boter
glutenvrij paneermeel


Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het dan in dobbelstenen.
Pel en snipper de uien.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
Kneus de jeneverbessen of snijd ze met de punt van een mesje voorzichtig in.
Verwarm de wijn even bv. in de magnetron.
Bak het vlees in de hete boter rondom bruin.
Voeg dan de ui toe en laat die ook even kleuren.
Voeg nu de stukjes appel, zilveruitjes, peper, zout of bouillonblokje, koekkruiden, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe.
Roer het goed door en giet de warme wijn erover.
Laat nu met de deksel op de pan op zeer laag  vuur 2 tot 3 uur stoven.
Schil ondertussen de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af.
Verwarm de melk even bv. in de magnetron.
Stamp de aardappels met een pureestamper en roer er de warme melk en een klontje boter door. Breng de puree op smaak met nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 220 .
Als het vlees gaar is verwijder dan de kruidnagels en de laurierblaadjes en bind het iets met aangemaakte maizena.
Doe nu het vlees en het stoofvocht over in een ovenschaal en bedek het met een laag aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel overheen en leg er wat klontjes boter op.
Bak het gerecht in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin.

Dit is best wel veel werk maar ontzettend lekker. Ik maak het vaak voor twee dagen. Dan heb je het de tweede dag gemakkelijk met koken. Meestal eet ik er rode kool of spruitjes bij en als ik echt goed zin heb nog wat stoofpeertjes.

 ;)
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 15043
  • Geslacht: Vrouw
Re: Jachtschotel
« Reactie #1 Gepost op: juli 08, 2008, 20:03:37 »
O deze heb ik al in mijn map zitten. Ik doe het alleen niet in de oven met aardappelen. Maar serveer er gewoon los aardappelpuree ofzo bij. Is handig voor als je het een andere keer nog eens wilt eten of in wilt vriezen. Valt hier erg in de smaak trouwens! Ook bij gasten!
Je kan ook 4 gewone appels nemen in plaats van 2 goudrenetten als die er niet zijn.
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"