Auteur Topic: Tagliatelle met gorgonzolasaus en geroosterde pijnboompitten  (gelezen 5858 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Tagliatelle met gorgonzolasaus en geroosterde pijnboompitten
« Gepost op: juli 05, 2008, 20:57:41 »
4 personen


200-250 gram gorgonzola zonder korst (die kun je meestal niet eten) en in wat kleinere stukken gesneden
3-4 eetlepels fijngeknipte peterselie
3-4 teentjes knoflook uit de knijper
zwarte peper uit de molen naar smaak
2 dl. light kookroom (of melk)
1 glas droge witte wijn (dut kan ook weggelaten worden, doe er dan bv. wat extra melk bij)

350-400 gram tagliatelle

een paar volle eetlepels pijnboompitten

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit wat olijfolie (of margarine) en bak daarin zachtjes de knoflook en de peterselie.
Doe er dan de gorgonzola bij en laat deze smelten. Voeg de kookroom en/of de melk en/of de wijn toe en laat het even zachtjes doorpruttelen.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Niet te hoog vuur en goed roeren zodat ze mooi bruin maar niet zwart worden.

Giet na de kooktijd de tagliatelle af, spoel even af met water en doe dan in een schaal. Schep de saus erover en strooi er de pijnboompitten overheen.

Deze saus is ook lekker bij vlees. :)

Soms gooi ik door de saus ook wel wat basilicum of wat tijm, het is maar precies hoe mijn muts staat. :lol2:

Meestal eten wij er sla bij die ik dan alleen besprenkel met wat azijn en olie.

 ;)



Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Re: Tagliatelle met gorgonzolasaus en geroosterde pijnboompitten
« Reactie #1 Gepost op: juli 05, 2008, 21:00:30 »
Het is dat er kookroom inzit, maar het lijkt me lekker :eten2:
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: Tagliatelle met gorgonzolasaus en geroosterde pijnboompitten
« Reactie #2 Gepost op: juli 05, 2008, 21:13:57 »
Ik denk dat de gorgonzola voor jou al teveel is. Het is één grote lactosebom. :lol2:
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Re: Tagliatelle met gorgonzolasaus en geroosterde pijnboompitten
« Reactie #3 Gepost op: juli 05, 2008, 21:14:40 »
Ja, dat is zo maar het recept lijkt me echt lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrr
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: Tagliatelle met gorgonzolasaus en geroosterde pijnboompitten
« Reactie #4 Gepost op: juli 05, 2008, 21:18:26 »
Ja, dat is het ook. :D
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

ireen123

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1110
  • Geslacht: Vrouw
  • Vanaf oct 2007 gv+tarwevrij
Re: Tagliatelle met gorgonzolasaus en geroosterde pijnboompitten
« Reactie #5 Gepost op: juli 05, 2008, 21:21:58 »
Komt nog bij, dat alles wat je niet mag eten, ontzettend lekker lijkt :cry :cry

Wat is toch hard he
gastroscopie +biopt=biopt negatief
bloed=antist. tarwe
na 1 jaar gv weer aan de gluten vanwege verdere onderzoeken, verschillende klachten terug, dus er moet meer zijn.
ileumcolonoscopie gehad maar afgebroken
lactosetest neg.
19 dec=echo abdomen=?
22 dec=bloed specialist
30 dec=camerapil

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Re: Tagliatelle met gorgonzolasaus en geroosterde pijnboompitten
« Reactie #6 Gepost op: juli 05, 2008, 21:24:39 »
Komt nog bij, dat alles wat je niet mag eten, ontzettend lekker lijkt :cry :cry

Wat is toch hard he
:D :D
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

fish

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 948
  • Geslacht: Vrouw
Re: Tagliatelle met gorgonzolasaus en geroosterde pijnboompitten
« Reactie #7 Gepost op: juli 06, 2008, 20:26:26 »
He Soes, lekker recept, lijkt een beetje op die van mij met mango van een tijdje terug. Ik ga hem zeker ook eens op deze manier maken met de wijn want dat lijkt me heerlijk. Gorgonzola heb ik pas sinds het gv dieet ontdekt, zo zie je maar weer he, elk nadeel heb ook zo z'n voordeel  :lol2:
Ik ga wel de room vervangen door soja, want ik krijg ook problemen met de grote hoeveelheid lactose en dan even een paar van die lactase pilletjes als voorafje  :D (jammer voor jou Bontelli, soja is voor jou ook geen optie he?)
November 2006 na jarenlang sudderende klachten: diagnose coeliakie, marsh 3b, tevens lactose beperking.

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Re: Tagliatelle met gorgonzolasaus en geroosterde pijnboompitten
« Reactie #8 Gepost op: juli 06, 2008, 21:36:33 »
Ik ga wel de room vervangen door soja, want ik krijg ook problemen met de grote hoeveelheid lactose en dan even een paar van die lactase pilletjes als voorafje  :D (jammer voor jou Bontelli, soja is voor jou ook geen optie he?)
Nee, daar kan ik niet teveel van nemen. Een klein schaaltje sojavla gaat en dat is de grens. ;)
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje