Auteur Topic: Griekse tuinbonensalade  (gelezen 3674 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Griekse tuinbonensalade
« Gepost op: mei 22, 2008, 14:48:56 »

600 gram gare tuinbonen (bij voorkeur nog warm)
100-150 gram verkruimelde feta
1 rode ui, grof gesnipperd
een paar bosuitjes in ringetjes
wat gehalveerde zwarte olijven
2 eetlepels verse fijngehakt munt

dressing:
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
peper
1 teentje knoflook uit de knijper
mespuntje suiker

Roer de ingredienten voor de dressing goed door elkaar. Giet dit over de warme tuinbonen en schep goed om. Doe er dan de ui, bosui, olijven en feta bij en schep het een keer door.
Strooi er de fijngehakte munt over.

Dit recept is voor 4 personen.

 ;)
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 15043
  • Geslacht: Vrouw
Re: Griekse tuinbonensalade
« Reactie #1 Gepost op: mei 22, 2008, 18:13:17 »
Zou het ook met witte bonen kunnen? Of kikkererwten denk je? of smaakt dat niet? Ik hou namelijk niet van tuinbonen maar dit lijkt me wel een gemakkelijk recept om ergens mee naar toe te nemen of als lunch naar het werk.
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: Griekse tuinbonensalade
« Reactie #2 Gepost op: mei 22, 2008, 18:36:39 »
Ik zou geloof ik dan eerder witte bonen dan kikkererwten nemen.
De tuinbonen dop ik meestal dubbel trouwens, dus ook het vliesje dat om de boon zelf zit haal ik eraf (na het koken). Dat doe ik alleen als ik salade van tuinbonen maak trouwens want het is best veel werk.
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl