Auteur Topic: Roergebakken tahoe, paksoi en oesterzwammen in zwarte bonensaus  (gelezen 2620 keer)

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Roergebakken tahoe, paksoi en oesterzwammen in zwarte bonensaus
« Gepost op: mei 20, 2008, 20:19:18 »
Roergebakken tahoe, paksoi en oesterzwammen in zwarte bonensaus
voor 2 personen

IngrediŽnten:
1 eetlepel plantaardige olie
60 gram oesterzwammen
200 gram paksoi, losgehaald
200 gram verse tahoe, in blokjes van 2 cm (of gewoon kippevlees)
2 dl kokende groentebouillon
1 eetlepel maÔzena glad geroer met 2 eetl. koud water

Voor de zwarte bonensaus:
1 eetlepel gefermenteerde zwarte bonen (te koop bij de toko)
2 eetlepel (lichte) sojasaus
1 eetlepel shaohsing rijstewijn of droge sherry
2 tenen knoflook, geplet en fijngesneden
1 rode chilipeper, van zaad ontdaan, fijngehakt.

toefje koriande

Voorbereidingstijd: 10 minuten
bereidingstijd: 5 minuten

Bereiding:
1) Pureer de ingrediŽnten voor de saus in een foodprocessor niet al te glad - hij moet nog enigszins grof zijn.
2) Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Voeg de paddestoelen, paksoi en verse tahoe toe en roerbak korter dan 1 minuut.
3) Giet de saus erbij en roerbak rustig: laat de tahoe niet in kleine brokjes breken.
4) Voeg de bouillon toe en breng hem aan de kook. Roer er voor een iets gebonden saus de aangemengde maÔzena door en laat hem 1 minuut koken.
5. Schep de roerbak op een grote schaal, bestrooi met koriander en geef er jasmijnrijst bij.

Dit recept komt uit: China Modern van Ching-He Huang
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje