Kokossorbetijs
voor 6 personen
Ingrediënten:
175 gram basterdsuiker
1,2 dl kokosmelk
50 gram geraspt of gedroogd kokos
scheutje limoensap
verse munt, ter garnering
Bereiding:
1. Doe de suiker met 2 dl water in een pan met dikke bodem. Breng dit aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat het op laag vuur 5 minuten sudderen tot een lichte siroop ontstaat.
2. Roer de kokosmelk, het grootste deel van het kokos en het limoensap door de siroop. Giet het mengsel in een kom of diepvriesbakje en zet het 1 uur in de vriezer.
3. Haal het sorbetijs uit de vriezer en klop het glad en romig (dit kunt u eventueel ook in een keukenmachine doen). Zet het weer in de vriezer tot het ijs bevroren is.
4. Laat het sorbetijs voor het opdienen 10-15 minuten zacht worden op kamertemperatuur. Serveer het in kleine kommen en versier het met het resterende kokos en de munt.
Voedingswaarden per portie:
Koolhydraten 32 gram
energie 170 kcal
Dit recept komt uit: De Vietnamese keuken van Ghillie Başan