Auteur Topic: Char-sui-varkenshaas  (gelezen 3144 keer)

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Char-sui-varkenshaas
« Gepost op: mei 12, 2008, 16:22:16 »
Char-sui-varkenshaas met pruimensaus
voor 6 personen

Voor op de bbq:
gas:               indirect/halfhoog vuur; op 2
houtskool:       indirect
bereidingstijd:  50 minuten + 4 uur marineren
grilltijd:           30 minuten

Char-sui-marinade:
4 eetlepels zwarte stroop
2 eetlepels donkere sojasaus
3 eetlepels droge sherry
3 varkenshaasjes van ca. 400 gram per stuk

Pruimensaus:
700 gram verse pruimen
10 hele kruidnagels
1 steranijs
2 kleine gedroogde chilipepers
250 gram bruine suiker
1 theelepel zout
2,5 cm verse gember. fijngehakt
350 ml witte wijn-azijn
olie, om in te vetten

Bereiding:
1. Voor de char-sui-marinade: doe de stroop, sojasaus en sherry in een steelpannetje en roer alles op halfhoog vuur goed door elkaar. Laat afkoelen.
2. Snijd overtollig vet van de varkenshaasjes en leg ze in een ondiepe schaal. Giet de char-sui-marinade erover en wentel de varkenshaasjes erdoor zodat ze geheel bedekt zijn. Dek af en laat 4 uur in de koelkast marineren.
3. Voor de pruimensaus: halveer de pruimen en verwijder de pit. Sla de pitten stuk met een hamer en bind ze in een katoenen lapje. Bind in een tweede lapje kruidnagel, steranijs en chilipepers. Doe de zakjes samen met de pruimen, de suiker, het zout, de gember en zijn in een pan.
4. Breng de massa in de pan langzaam aan de kook tot de suiker is opgelost en laat 20 minuten sudderen tot de pruimen zacht zijn. Vis de zakjes eruit en knijp ze uit boven de pan. Laar nog e-10 indikken op hoog vuur. Laat afkoelen (de saus wordt daarbij nog dikker).
5. Bestrijk het grillrooster met wat olie. Haal de varkenshaasjes uit de marinade en grill ze 30 minuten indirect op halfhoog vuur tot ze door en door gaar zijn. Snijd ze in plakjes en serveer met de pruimensaus.

Opmerking van de kok:
Als u geen verse pruimen kunt vinden, kunt u in een Chinese voedingsmiddelenwinkel ook pruimensaus in een pot kopen. (Alleen weet de kok niet of dat glutenvrij is. ;))

Dit recept komt uit: Weber's barbecue- en grillboek.
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

ireen123

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1110
  • Geslacht: Vrouw
  • Vanaf oct 2007 gv+tarwevrij
Re: Char-sui-varkenshaas
« Reactie #1 Gepost op: mei 13, 2008, 20:29:31 »
Gedverderrie wat ziet dat er goed uit. :duimomhoog:
Vetmester :D

Mooie foto, van jezelf?

Char Sui is dat bij de chinees niet van speenvarken? Bedoel je dat gerecht?
gastroscopie +biopt=biopt negatief
bloed=antist. tarwe
na 1 jaar gv weer aan de gluten vanwege verdere onderzoeken, verschillende klachten terug, dus er moet meer zijn.
ileumcolonoscopie gehad maar afgebroken
lactosetest neg.
19 dec=echo abdomen=?
22 dec=bloed specialist
30 dec=camerapil

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Re: Char-sui-varkenshaas
« Reactie #2 Gepost op: mei 13, 2008, 20:31:19 »
Gedverderrie wat ziet dat er goed uit. :duimomhoog:
Vetmester :D

Char Sui is dat bij de chinees niet van speenvarken? Bedoel je dat gerecht?
Geen flauw idee. Ik eet nooit varkensvlees, maar iemand hier had het er over dat ze het recept zocht. Ik kwam hem toevallig tegen en heb hem hier maar neergezet.
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

Jantiene

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1796
  • Geslacht: Vrouw
Re: Char-sui-varkenshaas
« Reactie #3 Gepost op: mei 13, 2008, 20:56:53 »
ziet er wel goed uit

maar helaas van het weekend geen bbq (weer wordt weer slechter