Auteur Topic: Penne met groene kool, citroen en geitenkaas  (gelezen 3778 keer)

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Penne met groene kool, citroen en geitenkaas
« Gepost op: april 20, 2008, 20:26:18 »
Penne met groene kool, citroen en geitenkaas
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

IngrediŽnten:
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 rode peper, in ringetjes
500 groene kool, in repen
350 gram  pennen (pasta)
2 eetlepels kappertjes
75 gram groene olijven, ontpit en gehalveerd (ik doe gewoon zwarte olijven)
Geraspte schil en sap van 1 citroen
Zout en peper uit de molen
150 gram zachte geitenkaas of sojakaas (te koop bij reformzaken)

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een grote hapjespan en fruit hierin de knoflook en peper. Voeg de groene kool toe en roerbak 1 minuut. Voeg een scheutje water toe en stoof de groente 10-15 minuten op laag vuur.
Kook intussen de penne gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar enkele lepels kookvocht. Voeg de kappertjes, olijven, geraspte citroenschil, de pasta en het bewaarde kookvocht toe aan de kool. Warm alles goed door. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Verdeel de pasta over vier borden en brokkel de geitenkaas erover.

Dit recept komt uit het blad: Smaakmakend (winter 2007)

Helaas geen foto. ;)
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

fish

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 948
  • Geslacht: Vrouw
Re: Penne met groene kool, citroen en geitenkaas
« Reactie #1 Gepost op: april 21, 2008, 21:19:24 »
Verrassende combinatie Bontelli, groene kool bij de pasta, hoe komen ze erop. Het lijkt me lekker en ik ga het zeker maken.
November 2006 na jarenlang sudderende klachten: diagnose coeliakie, marsh 3b, tevens lactose beperking.