Auteur Topic: Roerbak van spruitjes, kastanjechampignons en gember  (gelezen 2911 keer)

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Roerbak van spruitjes, kastanjechampignons en gember
« Gepost op: april 20, 2008, 20:21:43 »
Roerbak van spruitjes, kastanjechampignons en gember
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

IngrediŽnten:
600 gram kleine spruitjes, schoongemaakt
2 eetlepels olie
2 sjalotjes, fijngehakt
5 cm gemberwortel, fijngehakt
300 gram kastanjechampignons, gehalveerd
125 gram cashewnoten
2-3 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie

Bereiding:
Kook de spruitjes 4 minuten voor in ruim water met wat zout en laat ze daarna uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de sjalot en gember. Voeg de champignons toe en roerbak ze 2 minuten. Voeg daarna de spruitjes toe en roerbak nog een 3 minuten. Voeg als laatste de cashewnoten toe en breng het gerecht op smaak met sojasaus en sesamolie. Lekker met rijst.

Dit recept komt uit het blad: Smaakmakend (winter 2007)
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje