Auteur Topic: Stoofpot van aardappels, rode uien, wortel en rozemarijn  (gelezen 2801 keer)

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1836
    • glutenvrij kookhoekje
Stoofpot van aardappels, rode uien, wortel en rozemarijn
« Gepost op: april 20, 2008, 20:14:16 »
Stoofpot van aardappels, rode uien, wortel en rozemarijn
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

IngrediŽnten:
4 rode uien
2 eetlepels olijfolie
8 tenen knoflook, ongepeld
3 takjes rozemarijn
750 gram winterpeen, geschild, in dikke plakken
750 gram vastkokende aardappels, schoongeboend, in kwarten
200 ml groentebouillon
1-2 eetlepels rode wijnazijn
Zout en peper uit de molen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pel de uien, maar laat het worteltje zitten. Snijd de uien door de wortel in kwarten (op die manier vallen ze niet uit elkaar). Verhit de olijfolie in een ovenbestendige braadpan en laat hierin de uien, met een snuf zout, al omscheppend bruin kleuren.
Voeg de knoflooktenen en rozemarijn toe en bak een minuut mee. Leg dan ook de peen en de aardappels in de pan. Schep alles een paar keer om en schenk de bouillon erbij. Leg een deksel op de pan en schuif hem in de oven. Schep de groenten een paar keer om, en haal na circa 45 minuten het deksel van de pan. Na nog eens 15-30 minuten zijn de aardappels, uien en wortels gaar. Breng de stoofpot op smaak met azijn, zout en peper uit de molen.

Dit recept komt uit het blad: Smaakmakend (winter 2007)
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje