Auteur Topic: haverrecepten  (gelezen 6999 keer)

Weidelied

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 177
haverrecepten
« Gepost op: april 20, 2008, 13:45:10 »
haver-mini pizza's:
1,5 dl water
0,5 theelepel water
1 theelepel droge gist
3 dl (deciliter!) haverbloem

Verwarm de oven voor op 250 graden.
Mix zout en droge gist met een beetje bloem in warm water tot het volledig opgelost is. Voeg de overgebleven bloem toe en kneed het deeg tot het goed gemengd is.
Rol het deeg uit op de tafel in een strook van 20 cm en snij de strook in 10 gelijke stukken.
Rol elke stukjes met een deegroller uit tot rondjes van 8cm in diamter en leg ze op een bakplaat die met bakpepier ebdekt is.
Bovenop de pizza kan je naar smaak zalm, tonijn, kaas, tomatenpureee, ham, oregano etc toevoegen.
vervolgens alle mini-pizza's in de oven afbakken voor ongeveer 10 minuten in het midden van de oven

Ik vond ze zelf lekker. Gebruik wel veel bloem op de deegroller, want anders krijg je het er nauwelijks meer vanaf.

recept voor haverpannekoeken (8 grote of 20 kleine)

5 dl melk
2 dl haverbloem
2 eieren
theelepel zout
25 g gesmolten margarine
Zonnbloemolie/margarine voor bakken pannekoeken

Meng bloem, melk en zout en laat het daarna ongeveer een kwartier rusten. Voeg daarna de eieren en de gesmolten margarine toe.
En daarna pannenkoeken bakken als altijd.

Bij mij ging het ook goed als ik de gesmolten margarine wegliet. Pannenkoeken waren redelijk stevig en smaakten bijna als vroeger

Deze 2 recepten zijn van provena zelf, de fabrikant.
Hier zijn meer recepten (in het Engels) te vinden.

Nog een recept:
gebakken havermout (toetje) voor 4-8 personen

250g havermoutvlokken
220gr bruine suiker
5 g kaneel
7gr bakpoeder
9gr zout
235 ml Melk
2 eieren
115gr gesmolten boter
10 ml vanille extract
90 gram gedroogde cranberries

Verwarm de oven voor op 175 graden
Mix in een grote kom: havermoutvlokken, bruine suiker, kaneel, bakpoeder, zout, melk, eieren, gesmolten boter, cranberries en vanille extract (dus alles  grin)
Giet het in een bakvorm en bak het 40 minuten in de oven.

Variatietips: andere bessensoorten gebruiken, warme melke eroverheen gieten, rozijnen, walnoten of appels toevoegen, joghurt erbij serveren.

het was nogal machtig.
Dit is een compilantie van een recept op http://everybodylikessandwiches.blogspot.com/2006
en http://allrecipes.com/recipe/bakes-oatmeal-II
Recepten zijn in het engels, zoek dus op baked oatmeal.

Jovita

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 27
  • Geslacht: Vrouw
    • Altijd Druk en Dromend
Re: haverrecepten
« Reactie #1 Gepost op: december 07, 2008, 00:03:03 »
Ik dacht dat in haver gluten zitten?
3 april 2008 - Diagnose coeliakie; Marsh 3C

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: haverrecepten
« Reactie #2 Gepost op: december 07, 2008, 11:47:10 »
Van nature is haver glutenvrij. De haver die in Nederland gebruikt wordt is alleen altijd besmet met tarwe en dus niet meer geschikt.
In Scandinavie wordt haver gecontroleerd gekweekt en opgeslagen zodat er geen besmetting kan optreden. Daar komen heel veel speciaal glutenvrije producten met haver vandaan. Denk aan Semper en Provena.
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

lizet

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 8970
  • Geslacht: Vrouw
Re: haverrecepten
« Reactie #3 Gepost op: december 07, 2008, 11:49:35 »
Hoe weet jij dit allemaal Soez, want je bent zelf niet gv, toch?

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: haverrecepten
« Reactie #4 Gepost op: december 07, 2008, 11:51:56 »
Nee, maar T. wel, al heel lang, en ik heb me een beetje in coeliakie verdiept toen. :lol2:
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

lizet

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 8970
  • Geslacht: Vrouw
Re: haverrecepten
« Reactie #5 Gepost op: december 07, 2008, 11:54:50 »
Kijk, dat doe je goed. Jij bent zelf kok toch?

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: haverrecepten
« Reactie #6 Gepost op: december 07, 2008, 11:57:29 »
Kijk, dat doe je goed. Jij bent zelf kok toch?

Nee, ik ben geen professionele kok hoor.
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Lieske

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 12223
  • Geslacht: Vrouw
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Re: haverrecepten
« Reactie #7 Gepost op: december 07, 2008, 12:07:28 »
Nee, ik ben geen professionele kok hoor.

Ik denk wel dat je dat bijna geworden bent na al die jaren   :?   
Moeder van Marcel(1976) en Mark(1985).Marcel heeft Coeliakie van de huid(Dermatitis Herpetiformis) en heeft een stofwisselings ziekte en mag geen pinda's,noten,gluten,koemelk,eieren, ve-tsin,chocolade,boekweitmeel,soja enz.

lizet

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 8970
  • Geslacht: Vrouw
Re: haverrecepten
« Reactie #8 Gepost op: december 07, 2008, 12:16:08 »
Nee, ik ben geen professionele kok hoor.
Ow, dat dacht ik!