Auteur Topic: Mexicaanse Garbanzocake  (gelezen 3028 keer)

irmajo

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 37
  • Geslacht: Vrouw
  • Irene
Mexicaanse Garbanzocake
« Gepost op: april 07, 2008, 10:20:36 »
Ik heb van het weekend een nieuw recept uitgeprobeerd, welke ik op internet (mangerie-blogspot.com) gevonden heb. Het recept heb ik een klein beetje aangepast.

Het is een cake gemaakt van kikkererwten, wat wel wat bewerkelijk was, omdat men uitgaat van zelf gekookte kikkererwten, maar het resultaat was heerlijk en daarom wil ik het jullie ook graag laten weten.  :duimomhoog:

250 gram gedroogde kikkererwten
4 eieren
225 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel bakpoeder
2 theelepel kaneel
1 sinaasappel

garnering: 50 g (witte) basterdsuiker, 1 theelepel kaneel

optioneel: dikke yoghurt, zure room, ananas, mango


Kikkererwten 8 uur laten weken in koud water en daarna in ruim een half uur gaar koken. Water afgieten, laten afkoelen, evt de schilletjes verwijderen en in de roerzeef pureren.

Doe de puree in een kom met de eieren, bakpoeder, 2 tl kaneel en suiker.
Rasp de sinaasappel en voeg zowel de rasp als het sap toe. Meng goed.

Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een kleine taartvorm met bakpapier.

Schenk het mengsel in de vorm en bak de cake in circa 75-80 minuten in het midden van de oven.

De cake is klaar als je er een mes in kunt steken die er schoon uitkomt.

Laat de cake afkoelen en haal hem uit de vorm.

Bestrooi de cake met 1 tl kaneel en de basterdsuiker.

Serveer de cake met daarbij een schep zure room, uitgelekte yoghurt en bv ananas of mango.


Irene, dochter van moeder met DH (sinds 2006)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: Mexicaanse Garbanzocake
« Reactie #1 Gepost op: april 07, 2008, 11:26:36 »
Vermoedeijk lukt het ook met kikkererwtenmeel (gram flour), dat kun je kopen in sommige toko's en natuurvoedingswinkels. :)
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

irmajo

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 37
  • Geslacht: Vrouw
  • Irene
Re: Mexicaanse Garbanzocake
« Reactie #2 Gepost op: april 07, 2008, 11:30:38 »
Dat vermoed ik ook, maar het zelfgemaakte meel dat ik verkreeg door de erwten te pureren was nog een beetje vochtig, dus het zorgt waarschijnlijk voor een minder droog resultaat.
Irene, dochter van moeder met DH (sinds 2006)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: Mexicaanse Garbanzocake
« Reactie #3 Gepost op: april 07, 2008, 11:32:39 »
Ja, dat geloof ik ook wel. Zeker omdat kikkererwtenmeel behoorlijk wat vocht kan absorberen, meer dan bv. tarwebloem.
Waarschijnlijk los je het op door extra sinaasappelsap of water te gebruiken of wat minder meel.
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl