Auteur Topic: Marinades  (gelezen 12104 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Marinades
« Gepost op: mei 29, 2004, 13:14:26 »
Marinades

Marinade voor sate van rundvlees:
2 sjalotten (fijngehakt)
2 teentjes knoflook
2 theelepels goela djawa
2 eetlepels ketjap
citroensap
1 eetlepel olie

Marinade voor sate van varkensvlees:
2 sjalotten (fijngehakt)
2 teentjes knoflook
1 theelepel ketoembar
1 mespunt laos
1 theelepel djahe
1 theelepel asem
1 theelepel goela djawa
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels olie

Marinade voor sate van kip:
1 teentje knoflook
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
3 eetlepels ketjap
1 rode peper
1/2 theelepel nootmuskaat
peper
citroensap

Marinade voor vis:
2 eetlepels citroensap
1 dl. droge witte wijn
1 gesnipperde ui
3 takjes bladselderij (fijngehakt)
1 eetlepel tomatenpuree
1 laurierblad (verkruimeld)
1 1/2 dl. olie
eventueel 1 gesnipperd spaans pepertje

Marinade voor varkensvlees:
1 dl. sinaasappelsap
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel kruidenazijn
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 theelepel fijne mosterd
1 teentje knoflook
peper

Voor alle marinades geldt dat je alle ingredienten goed door elkaar moet roeren. Leg het vlees of de vis erin en laat het minstens 1 uur intrekken (hoe langer hoe beter).

Ik heb nog veel meer recepten voor marinades dus mochten jullie meer willen dan hoor ik het wel.

 ;)




Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Poema

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 586
Re: Marinades
« Reactie #1 Gepost op: juli 16, 2006, 23:22:13 »
 :D
Alle marinades zijn geprobeerd en goed gekeurd! Niemand had door dat het allemaal glutenvrij was.... goed he? Pas na afloop van de barbeque vertelde ik het en men was zeer verbaasd dat het zo lekker was ondanks dat het glutenvrij was. Men wilde zelfs de recepten graag hebben....
Bedankt Soezepoes!
Groetjes van Poema<br />Moeder van Lisa (19 jaar), sinds maart 2005 gv, Marsh 3b.

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: Marinades
« Reactie #2 Gepost op: juli 16, 2006, 23:24:53 »
:nietsdanken:


Wat leuk dat je de marinades hebt geprobeerd en dat je even laat weten wat je ervan vond.
En natuurlijk helemaal fijn dat ze zo in de smaak gevallen zijn bij jou en je gasten.  :)
Ik vind het ook alrijd erg leuk als mensen niet in de gaten hebben dat ze een complete glutenvrije maaltijd achter de kiezen hebben. Laatst kwam mijn zus eten en toen heb ik haar oa. ook glutenvrije tagliatelle voorgezet. Ze had het niet in de gaten en ook niet dat de croutons met geitenkaas die ze op haar voorgercht had van glutenvrij brood waren gemaakt.  :)
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Poema

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 586
Re: Marinades
« Reactie #3 Gepost op: juli 16, 2006, 23:37:06 »
 :D
Ja dat is inderdaad erg grappig, dat ze het niet door hebben..
Zo heb ik met Lisa's verjaardag samen met Lisa wat taarten/cakes gebakken en ook niks gezegd over het glutenvrije aspect... haha ze smulden ervan! En ze waren ook weer verbaasd...
.. maar eigenlijk is het niet zo raar, je vervangt immers meestal alleen het meel, veel andere ingrediŽnten zijn glutenvrij...
Maar goed, ik weet dat de marinades in het vervolg volgens deze recepten gemaakt worden... en niet alleen omdat ze glutenvrij zijn.. :wink:
Groetjes van Poema<br />Moeder van Lisa (19 jaar), sinds maart 2005 gv, Marsh 3b.