Ok, 2 varianten uitgeprobeerd
Met aangepast recept, 300 meel op 300 melk en dan de rest
1 * met blikken mini taartvormpjes (blokker 2 euro zoveel per 6)
1 * met 3 aardewerken soufleevormen ( jan linders spaaractie van laatst, 3 soufleevormen)
De mini taartvormpjes voor broodjes is goed voor kinderen met kleine honger. Zijn snel weg te werken, en je kunt ze belonen dat ze goed gegeten hebben. Baktijd 30 minuten voor 6 vormen op 190 graden.
De soufleevormen zijn een succes.... lekker hoog, zodat je het kunt doorsnijden en enigzins normaal kunt beleggen. Goed gaar ook, met een baktijd van 40 min per 3 soufleevormen op 190 graden, je hebt dan de verhoudingen van 150 meel + 150 melk nodig om de de 3 soufleevormen voor de helft te vullen
Na het bakken de bovenkanten van zowel de taartvormpjes en de soufleevormen met water bestreken, zodat de bovenkant ook wat zachter word.
Naar mijn smaak mag het recept wat meer smaak krijgen, dwz iets meer zout en suiker, het is wat flauw.
Je kunt natuurlijk ook gaan experimenteren met italiaanse kruiden, bruchetta enz door het deeg te mengen.
Met 3 soufleevormen kun je elke vorm een andere smaak geven :lol2: