Auteur Topic: Kip met pindasaus  (gelezen 2845 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Kip met pindasaus
« Gepost op: mei 25, 2004, 12:31:05 »
Kip met pindasaus en Chinese kool

Supersnel klaar !  :D

4 ons kipfilet in stukjes gesneden
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
peper
1/2 tl ketoembar
1/2 tl djinten
sambal naar smaak
1 Chinese kool, in stukken gesneden, de brede witte nerven niet gebruiken
1 zakje pindasatesaus van Suzi Wan (=gluten- en tarwezetmeelvrij)


Roerbak de ui en de knoflook in de hete wok in wat olie. Na twee minuten de kip en de kruiden toevoegen. Even laten bakken.
Dan de gewassen kool erbij, het lijkt heel veel maar het slinkt enorm.
Even laten bakken dan een groot deel van het vocht afgieten.
Tot slot de pindasatesaus erdoor roeren en opdienen.


 ;)


Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re:Kip met pindasaus
« Reactie #1 Gepost op: augustus 26, 2009, 11:40:59 »
Die pindasaus is niet glutenvrij meer. Ik maak nu eerst zelf pindasaus. Wat je ook kunt doen is als je de kip en de kool hebt gewokt dan twee eetlepels pindakaas erbij, wat sambal naar smaak, klein beetje tamari of ketjap en wat water. In dat geval gebruik ik wel meer ketoembar en djinten. 
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl