Auteur Topic: Polentacake  (gelezen 2251 keer)

natasja74

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 6072
  • Geslacht: Vrouw
  • Heerlijk zo veel info!!
Polentacake
« Gepost op: februari 23, 2008, 06:41:04 »
45 gr sultana rozijnen
2 el cognac
225 g ricotta-kaas
250 gram basterdsuiker
225gr polentameel
snufje noodmuskaat
1/2 tl citroengras
1/2 tl vanille-extract
20 gram boter
2 eetl pijnboompitten
poedersuiker

Meng de rozijnen met cognac en 1 dl water, 30 minuten weken giet ze af en laatze drogen op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet een springvorm in van 25 cm .
Doe de ricotta in een kom en voeg 4,5 dl koud water toe mix het tot een glad mengsel (kan heel vloeibaar worden afh van ricotta.
Voeg suiker toe en klop het glad. Roer er van een afstand en gelijkmatig de polenta nootmuskaat ,vanille extract en sultana's er doorheen.
Schenk het mengsel in de vorm en leg er hier en daar eenklontje boter op en bestrooi het geheel met pijnboompitten.
Ongeveer 1,5 uur bakken tot de cake goudbruin en gaar is.
Serveren met wat poedersuiker en evt. slagroom

Recept uit een heel oude home en garden die ik op mijn werk vond :D
Moeder van Martijn 7 en een half  jaar is al van baby af aan intolerant voor gluten/tarwe en ook tarwederivaten. Geen Coeliakie kunnen diagnostiseren.
Waarschijnlijk a specifiecke gluten intolerantie. Onlangs alvleesklier insufficientie gediagnostiseerd daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan