Auteur Topic: De Donuts van life and cooking!!  (gelezen 5101 keer)

PUKKIE

  • Gast
De Donuts van life and cooking!!
« Gepost op: februari 20, 2008, 20:50:47 »
50 ml lauwwarm water
10 gr gist
1 vanillestokje
250 ml lauwwarm melk
50 gr gesmolten boter
1 mespunt nootmuskaat
1 thl zout
2 eieren
600 gr bloem/mix b

Doe het lauwwarme water en het hist in een kom en laat dit 5 min staan.
snijd een vanillestokje doormidden schraap het merg eruit  en doe dit in de melk
voeg suiker,gesmolten boter,nootmuskaat, zout en eieren toe
roer dit mengsel met een garde glad.

Zeef de bloem erboven en roer tot een glad deeg.
Het deeg moet slap van structuur zijn maar wel makkelijk loslaten van de rand.
Doe het deeg over in een ingevette kom en dek het af en laat het een uur rijzen op een warme plek
bv de oven op 50 graden.

Bestrooi het werkoppervlak met meel en rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik
steek met een steker/glas van 8 cm rondjes uit
steek het middelste rondje eruit met een borrelglaasje enz enz
Leg de donuts op een bakplaat en laat ze nog een kwartier narijzen.

Verhit zonnebloemolie tot 170 graden en bak hierin per 3 a 4 stuks de donuts
in 2 a 3 min draai ze halverwege om!!!
Laat uitlekken op keuken papier.

Voor glazuur meng je poedersuiker met bessensap
ook lekker om de donuts door de suiker en kaneel te halen.  :kok:
of gesmolten chocolade.



soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: De Donuts van life and cooking!!
« Reactie #1 Gepost op: februari 20, 2008, 22:07:06 »
Bedankt voor het recept. Ging dat uitrollen een beetje gemakkelijk of was het een plakzooi ?
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 15043
  • Geslacht: Vrouw
Re: De Donuts van life and cooking!!
« Reactie #2 Gepost op: februari 20, 2008, 22:09:18 »
Ik zou het eerder met Mix C doen en denk ook grammetje of 6/7 fyberhusk voor de structuur.
Lijkt me super lekker!
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

PUKKIE

  • Gast
Re: De Donuts van life and cooking!!
« Reactie #3 Gepost op: februari 20, 2008, 22:10:19 »
niks geen plakboel wel goed met meel bestuiven en dan gaat het rollen super :duimomhoog:

PUKKIE

  • Gast
Re: De Donuts van life and cooking!!
« Reactie #4 Gepost op: februari 20, 2008, 22:11:38 »
Lirio ik denk persoonlijk dat mix c te droog gaat worden,maar probeer het is.....

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 15043
  • Geslacht: Vrouw
Re: De Donuts van life and cooking!!
« Reactie #5 Gepost op: februari 20, 2008, 23:11:18 »
mix c met fiberhusk lijkt me wel kunnen. In Mix B zit al psylliumzaad (is fiberhusk) dus dat maakt het verschil met Mix C.
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

Jantiene

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1796
  • Geslacht: Vrouw
Re: De Donuts van life and cooking!!
« Reactie #6 Gepost op: februari 21, 2008, 11:16:19 »
ik gaat ze ook emt de c mix maken en dan met bakpoeder vind het brood daardoor ook minder droog