Auteur Topic: Hamburgers  (gelezen 2367 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Hamburgers
« Gepost op: mei 22, 2004, 15:30:22 »
Zelfgemaakte hamburgers (8 stuks)


800 gram rundertartaar of -gehakt
zout en peper
tomatenketchup
mosterd
gehakte peterselie
eventueel 1 zeer fijngehakte ui

Meng alles zeer goed door elkaar en laat een tijdje intrekken.
Vorm er nu hamburgers van, smeer deze aan weerszijden in met wat olie en rooster ze onder de grill gaar en bruin. De olie vermeng ik vooraf met wat paprikapoeder en een mespuntje cayennepeper.

Heerlijk op Proceli hamburgerbroodjes.
Snijd de broodjes doormidden en rooster de helften even onder de grill.
Beleg de onderste helft van de broodjes met wat gesneden sla, hamburger erop en dan bijv. (maak een keuze):

uiringen (vooraf even bakken)
plakje gebakken bacon
plakje kaas
schijfjes augurk
ketchup
plak ananas
gebakken champignons
gebakken eitje

Bovenste helft van het broodje er weer op en dan proberen zonder knoeien te eten.  ;D
(Mijn kinderen maken er enorme bouwwerken van die ze dan ook nog met hun handen willen eten. ;))

Ik zet meestal alles los op tafel zodat iedereen op zijn hamburger kan doen wat hij/zij lekker vindt.  :D



Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl