Ha allemaal,
Afgelopen week lekkere koekjes gebakken! Ben begonnen met een kruidnootjesrecept als basis voor een lekker speculaaskoekje, en daarna daarmee verder gaan variëren wat chocoladekoekjes en anijskokoskoekjes opleverden. Voor heel veel mensen gebakken (het waren bedankjes) en iedereen vond ze superlekker. Daarom wil ik hier toch ook het recept met jullie delen. Supersimpel en lekker snel veel koekjes!

Ingrediënten:
200 gr glutenvrij meel (Schar mix c of de glutenvrije bakmix van de AH)
100 gr koude boter
125 gr (licht)bruine basterdsuiker (voor speculaas en chocolade) / 125 gr witte basterdsuiker (voor de anijskokos)
1 ei
1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
1 zakje vanillesuiker
ter variatie:
20 gram koek en speculaaskruiden (voor speculaaskoekjes)
3 el cacaopoeder (voor chocoladekoekjes)
3 el anijspoeder (ik heb 6 zakjes anijs gebruikt van de Ruyter waar je anijsmelk van kan maken) + 100 gr kokos (voor de anijskokoskoekjes)
Bereiding:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
Kneed het tot een bal.
Duw/rol het plat
Steek koekjes uit en en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de koekjes gaar in ongeveer 15 minuten op 175 graden.
Hieronder de foto's van de koekjes