biefstuk Stroganov
(voor 4 personen)
*600 gr. biefstuk in blokjes (gepeperd en gezouten)
*1 bakje champignons in plakjes
* 1 kleine, gesnipperde ui
* 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
* 1 theelepel paprikapoeder
* ong. 200ml bouillon
* 1 bekertje zure room (125ml)
* 4 eetl. sherry
* (eventueel bindmiddel)
- biefstuk in hete olie aan alle kanten bruin bakken, niet te veel tegelijk in de pan, Met een schuimspaan in een stoofpan doen als het gebakken is. In het braadvet ui, champignons bakken en er de tomatenpuree en de paprikapoeder door doen. 2 min. meebakken, goed roeren. De bouillon erdoor roeren, mengsel bij hetvlees schenken en aan de kook brengen. Meng er de zure room en de sherry door. Als je het te dun vindt, kun je er wat allesbinder doordoen (let op koolhydraten) Het geheel aan de kook brengen en laten pruttelen onder af en toe roeren. Afproeven en zout en peper naar smaak toevoegen