Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Producten glutenvrij of niet (meer) / Re: Alesto borrelnoten (Lidl)
« Laatste bericht door koekie8 Gepost op augustus 22, 2019, 13:28:42  »
Dat is jammer. Ik eet bijna nooit borrelnoten, maar voor verjaardagen haalde ik ze altijd bij Lidl.
2
Producten glutenvrij of niet (meer) / Re: Alesto borrelnoten (Lidl)
« Laatste bericht door lies merceij Gepost op augustus 20, 2019, 20:26:34  »
Jammer maar bedankt voor de info  :duimop:
3
Producten glutenvrij of niet (meer) / Alesto borrelnoten (Lidl)
« Laatste bericht door MathFox Gepost op augustus 20, 2019, 19:57:46  »
Van een aantal smaken Alesto borrelnoten is de samenstelling veranderd en ze bevatten nu (volgens de verpakking) tarwe.
4
Info voor de supergevoeligen / Re: sojalecithine
« Laatste bericht door Gieneke Gepost op augustus 19, 2019, 23:08:21  »
Dankjewel  :x
5
Medisch / Re: Goede MDL arts gezocht rondom Amsterdam
« Laatste bericht door tine Gepost op augustus 19, 2019, 19:37:27  »
Dat is heel vervelend, dat je klachten er nog steeds zijn. Het kan lang duren voordat je darmvlokken weer aangegroeid zijn, bij volwassenen kan dat 1 tot 2 jaar duren. Hoe gaat het met de antistoffen, zit er nog steeds een dalende lijn in, of gaat het op en neer? De bedoeling is dat de waarde van de antistoffen blijft dalen, dan zit je op de goede weg. Bij mensen met heel hoge beginwaardes duurt het herstel langer. En als je lang hebt doorgelopen met niet ontdekte coeliakie kan het ook langer duren voordat je je beter gaat voelen. Ook de leeftijd speelt nog een rol, jonge mensen en kinderen herstellen meestal sneller dan wat oudere mensen. De groep die niet zo snel herstelt is best groot, er is zelfs een term voor bedacht: slow responders. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je je beter gaat voelen! Het is alleen de vraag of de mdl-arts je verder kan helpen. die kan alleen kijken in de darmen en soms medicijnen voorschrijven bv bij obstipatie en bij voedingstekorten. Voor de rest ben je toch aangewezen op ondersteuning door een diŽtist. Heb je wel een goede diŽtist, uit het diŽtistennetwerk van de NCV? Bij een 'gewone' diŽtist kom je niet zoveel verder, die weet te weinig van coeliakie (kijk even op https://www.glutenvrij.nl/hulp_van_arts_dietist/gespecialiseerde_ditisten  of jouw diŽtist in het lijstje staat van gespecialiseerde diŽtisten).

Wat heb je de afgelopen tijd al ondernomen? Weet je of je melkproducten (lactose) goed verdraagt? En eet je alleen glutenvrij, of ook tarwezetmeelvrij? Eet je genoeg vezels? Krijg je genoeg jodium binnen? Heb je nog andere intoleranties? Heb je nog voedingstekorten? Heb je alleen buikklachten, of ook andere klachten?

Ik weet niet bij welk ziekenhuis je nu onder controle bent. Het meest gespecialiseerde ziekenhuis op het gebied van coeliakie is het VUmc. Misschien kun je daar een afspraak maken. Of, als je nog geen gespecialiseerde diŽtiste hebt, eerst de diŽtist bezoeken. je zult zien dat het een wereld van verschil is, welke diŽtist je hebt.
6
Info voor de supergevoeligen / Re: sojalecithine
« Laatste bericht door tine Gepost op augustus 19, 2019, 18:05:41  »
Het is geen probleem bij coeliakie.  ;)
7
Medisch / Goede MDL arts gezocht rondom Amsterdam
« Laatste bericht door MKaandorp Gepost op augustus 19, 2019, 14:27:17  »
Goede middag!
Wie heeft er ervaring met een goede MDL arts die wel je klachten serieus neemt? Nu ruim anderhalf jaar glutenvrij dieet na Coeliakie-diagnose door een kijkingreepje. Waarden van extreem hoog terug naar 13, maar de klachten blijven en zijn enorm. Alles al geprobeerd... alleen nog niet monden  spoelen voor kussen partner  ;)
Wil graag een verwijzing naar een andere MDL arts. Huidige arts zegt bij de klachten: "u moest eens weten hoeveel mensen er hier met blijvende klachten mijn kantoor uitlopen, maar u hoeft zich geen zorgen te maken. Laten we vooral geen "witte raven" zoeken." (daarmee bedoelde hij dat andere oorzaken, bijvoorbeeld kanker of andere reactie of intolerantie niet hoefden te worden onderzocht. Het beÔnvloed het leven te erg, kan zo moeizaam de dagen door.

Dus.... wie weet een goede MDL arts die wel verder wil zoeken in de buurt van Amsterdam??
Ik hoop dat iemand me verder kan helpen.
8
Info voor de supergevoeligen / Re: sojalecithine
« Laatste bericht door Gieneke Gepost op augustus 19, 2019, 13:17:45  »
Beetje een oud topic, maar Tine wat was het antwoord? Mijn oudste dochter heeft voor onze coeliaak kauwgom rollen gekocht waar dit inzit. 
9
Coeliakie / Re: Gluten in notenpasta?
« Laatste bericht door tine Gepost op augustus 18, 2019, 20:37:41  »
Wat vervelend voor je. Het zou glutenvrij moeten zijn, zie https://www.ekoplaza.nl//producten/product/3-mix-cashew-hazel-amandel (daar worden allergenen vermeld). Maar misschien kun je niet tegen (1 van de) noten? En het zat ook ergens op, toch? Wat was dat?  :?

Maarruhhhh... als je wilt weten of je coeliakie hebt, moet je niet beginnen met glutenvrij eten...

En als je coeliakie hebt, kun je in het begin van het dieet op de raarste dingen reageren, omdat je darmen nog niet hersteld zijn...
10
Coeliakie / Gluten in notenpasta?
« Laatste bericht door iNiek99 Gepost op augustus 18, 2019, 20:02:35  »
Hallo iedereen, dit is mijn eerste post. Ik weet nu sinds een paar weken dat ik glutenintolerant ben en waarschijnlijk coeliakie heb (ga ik nog laten testen). Anyway, ik volg nu vier dagen een glutenvrij dieet en het ging eigenlijk best goed tot vandaag. Ik at net 3mix notenpasta (amandel, hazelnoot en cashew) en ik kreeg ineens een reactie. Weet iemand hoe dit kan? Er staat alleen maar dat het sporen van noten kan bevatten. Alvast bedankt!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10