Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Coeliakie bij volwassenen / Werken in glutenbevattende omgeving
« Laatste bericht door moy Gepost op Vandaag om 09:12:49 »
Goedemorgen,

Graag jullie advies en/of ervaring wat betreft werken in een glutenbevattende omgeving.
Momenteel kan ik namelijk intern doorstromen naar een leukere functie binnen het bedrijf waar ik werk.

Ik ben werkzaam bij gespecialiseerd laboratorium voor voedselveiligheid.
Voor mijn nieuwe functie zal ik monsters moeten gaan onderzoeken. Het gaat dan om voeding voor mens en dier.
Dit zijn grotendeels glutenbevattende producten!! Ook zal ik deze producten (echt alles is het, taart, brood, vlees, kattenbroeken, ijsje, drank etc.) moeten vermalen met machine (in een zuurkast).

De vraag is, is mogelijk en verstandig aangezien ik Coeliakie heb??!!
Ik eet de producten natuurlijk niet en zal (zoals altijd) mijn handen veel wassen (met name voor de lunch etc).

Is toevallig iemand hier bekend mee? Kan ik bijvoorbeeld Coeliakie klachten krijgen doordat er in de lucht gluten zweven?
Ik kom dan eigenlijk dagelijks in aanraking met gluten! Ik eet ze alleen niet. De vraag is dus kan ik er ziek van worden zonder het te eten?

Ik heb hierover van de week ook overleg met mijn MDL arts  maar wil zoveel mogelijk informatie opvragen dus vandaar dat ik de vraag ook hier stel :-)

Hopelijk kan iemand mij helpen en/of adviseren!
2
Coeliakie en andere ziektes / Re: Coeliakie en neutropenie (verminderde afweer)
« Laatste bericht door tine Gepost op februari 20, 2020, 19:56:50  »
Las dat je eerst (pijn) klachten had, gaat dat beter nu?
3
Coeliakie en andere ziektes / Re: Glutenvrij dieet? Hashimoto en polyarthrose ...
« Laatste bericht door tine Gepost op februari 20, 2020, 19:54:29  »
Eigenlijk raar dat patiŽnten met diabetes type 1, Hashimoto en Graves (nog) niet standaard worden getest op coeliakie. Kinderen met diabetes type 1 krijgen wel standaard een bloedtest voor coeliakie.
 
In de nieuwe richtlijnen voor de diagnose van coeliakie worden schidlklierpatiŽnten specifiek genoemd als groep om te testen op coeliakie (maar ik weet niet of dat al tot endocrinologen is doorgedrongen). Wat zei jouw arts ervan? 

http://www.coeliakieforum.nl/index.php?topic=26226.0


4
Restaurants en uitgaan / Re: Heeft iemand nog tips voor Maastricht?
« Laatste bericht door tine Gepost op februari 20, 2020, 19:47:44  »
Valkenburg:

Brasserie America heeft een glutenvrije kaart (volgens een bericht uit 2018 op de facebookgroep coeliakie/glutenvrij).

Maastricht:
- Bij bijzonder volledig glutenvrije kaart
- the broth bar volledig gv
- bijenkorf heeft gv muffins/ brownies
- bagels&beans
- den Ingel
- eetcafe Minckelers

(nov. 2019 zelfde facebookgroep)

Daar zit vast wel iets leuks voor je tussen. Veel plezier!
5
Coeliakie en andere ziektes / Re: Coeliakie en neutropenie (verminderde afweer)
« Laatste bericht door margreetvz Gepost op februari 20, 2020, 16:55:55  »
Ik heb me inderdaad laten testen omdat ik het gevoel had te hyperen. Nu sinds een week 0,125 mg minder en over 5 weken weer testen...
6
Coeliakie en andere ziektes / Re: Glutenvrij dieet? Hashimoto en polyarthrose ...
« Laatste bericht door margreetvz Gepost op februari 20, 2020, 16:54:54  »
Ik heb sinds 1997 de ziekte van Hashimoto en weet sinds november dat ik ook coeliakie heb. Had al 11 jaar buikklachten... Blijkt dat 10% van de Hashimoto patiŽnten ook coeliakie heeft. Als je buikklachten hebt, laat dus ook op coeliakie testen!
7
Restaurants en uitgaan / Heeft iemand nog tips voor Maastricht?
« Laatste bericht door margreetvz Gepost op februari 20, 2020, 16:51:03  »
We gaan dit weekend naar Maastricht en Valkenburg. Heeft iemand nog tips? Had nog even gegoogled op 'vlaai' plus glutenvrij, maar daarbij niks gevonden...
8
Producten glutenvrij of niet (meer) / Chocola van Chocolonely
« Laatste bericht door tine Gepost op februari 20, 2020, 16:36:47  »
Dit is een stukje uit een mail van Tony's chocolonely (chocoladerepen) over hun vermelding van gluten op het etiket (en de website):

'We zetten per product op de site alle allergenen informatie op de pagina. Dit verschilt namelijk per reep. Als er bijvoorbeeld gluten in de receptuur zitten. Dan staat 'tarwe' dikgedrukt in de ingrediŽnten. Als er geen gluten in de receptuur zitten dan vermelden we dat er sporen van gluten in de reep kunnen zitten. Zo geven we per product de juiste info.

We zijn bekend met de vital waarden voor kruisbesmetting, helaas kunnen we niet garanderen dat we onder het ppm gehalte zitten. Dit komt omdat er ook repen met ingrediŽnten die gluten bevatten over dezelfde productie lijn gaan. Chocolade is wat betreft kruisbesmetting een lastig product. De lijn kan niet gereinigd worden met water en daarom blijven er altijd sporen allergeen achter in de leiding. De enige manier om dit te voorkomen zou zijn een productie lijn speciaal waar we geen product met gluten overheen laten gaan. Helaas zijn onze volumes daar nog niet groot genoeg voor. Daarom staat er op elke reep waar geen ingrediŽnten in zitten die gluten bevatten, dat de reep sporen van gluten kan bevatten. Deze vermelding staat ook bij de repen in de webshop.

We hopen je iets meer duidelijkheid te hebben kunnen geven hierover. Mocht je nog meer vragen hebben laat 't ons dan zeker weten! Tony's Chocolonely'

9
Medisch / Re: Blijvende klachten ?!
« Laatste bericht door Nograin Gepost op februari 19, 2020, 21:43:33  »
Bedankt voor jullie uitgebreide reacties. Ik ben door de medische en psychologische molen geweest.
Het advies om contact te zoeken met een specialist (MDL) arts contact te zoeken lijkt mij een goed advies. Daar ben ik nog niet geweest.
Ik eet sinds november gluten vrij dus ik denk dat een scopie nu geen meerwaarde heeft, of kunnen ze eventueel aangetaste darmen dan alsnog zien?
Ik zal dan eerst het gen laten onderzoeken of ik Łberhaupt coeliakie kan hebben.
Mocht ik daar geen gehoor vinden dan zal ik een provocatie dieet proberen.
Ik vindt het wel vreemd dat ik op zoveel brood soorten reageer.
Het is lastig om duidelijkheid te krijgen op welk ingrediŽnt ik dan reageer.
Ik moet er wel bij vermelden dat ik sinds het starten van het gluten vrij dieet wel vooruit ga.
Alleen de klachten die ik wel heb zijn moeilijk te herleiden
10
Glutenvrij kopen, koken/bakken en eten / meel il pane di anna
« Laatste bericht door hennywinter Gepost op februari 19, 2020, 19:23:56  »
Wie heeft voor mij recepten voor brood, te bakken met glutenvrij meel van il pane di anna?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10