Mijn forum

Archief => Receptenarchief => Topic gestart door: lies merceij op juni 03, 2003, 21:23:38

Titel: Nasi Ballen
Bericht door: lies merceij op juni 03, 2003, 21:23:38
maak een grote pan nasi.
Eet de helft op en van de rest maak je nasi hapjes.
recept.Zelfgemaakte nasi hapjes.
180gr boter.
200 gr glutenvrije meel.(rijstbloem)koop je bij de toko.
12 dl  bouillon bv kruidenbouillon.(van maggi)
smelt de boter.
voeg het meel toe.
roer tot het mengsel glad is.
schenk dan met kleine beetjes de bouillon toe tot een gladde massa.
doe de nasi in een platte schaal.
doe het mengsel door de nasi.
laat het afkoelen.
maak er dan balletjes van of schijven.
een maal door paneermeel(glutenvrij).
een maal door losgeklopte ei.
een maal door paneermeel.
daarna in folie verpakken en in de vriezer.
dit recept is goed voor ongeveer 26 nasischijven.
je moet zelf maar even kijken hoeveel je nodig hebt.
voor 4 a 6 stuks is de verhouding.
30gr boter.
35gr meel.
2dl bouillon.
eet smakelijk.
gr lies.
 :mjammie:
Titel: Re:Nasi Ballen
Bericht door: coole jack op juni 04, 2003, 23:41:23
ik heb begrepen dat bouilion in de vorm van poeder of blokjes niet gluten vrij zijn. Kan iemand me daar een antwoord op geven. Hetzelfd gaat overigens op voor Soyasaus. Of begrijp ik iets niet goed?
groet Jan
Titel: Re:Nasi Ballen
Bericht door: Astrid op juni 05, 2003, 09:41:01
ik heb begrepen dat bouilion in de vorm van poeder of blokjes niet gluten vrij zijn. Kan iemand me daar een antwoord op geven. Hetzelfd gaat overigens op voor Soyasaus. Of begrijp ik iets niet goed?
groet Jan

Soyasaus (ketjap) klopt, daar zit vaak tarwe in bewerkt. De bouillonblokjes weet ik niet.
Er staan er wel een paar in het livoboekje die glutenvrij zijn. Ik hoop dat het echt zo is. We hebben gisteren namelijk soep gegeten met bouillonblokjes  :-\