Mijn forum

Archief => Receptenarchief => Topic gestart door: lies merceij op mei 31, 2003, 21:36:26

Titel: Chinese Kip
Bericht door: lies merceij op mei 31, 2003, 21:36:26
Chinese Kip 2 a 3 personen.
9 drumsticks.
Een pakje boter.
2 teentjes knoflook.
4 eetlepels zilveruitjes.
4 eetlepels rode wijn.
Djahe.
4 eetlepels ketjap (Conimex of Inproba).
Rijst.
3 eieren.
1 a 2 uien
Selderij.
 
Bereiding.
De kip insmeren met zout en peper.
De boter smelten en de kip bruin bakken.
De kip er uit halen en de knoflook met zilveruitjes even bakken met de gember.
Afblussen met rode wijn.
Ketjap er bij en wat water (ongeveer een kopje).
Dit doe ik dan in een glazen schaal
Twee maal 10 min in de magnetron.
Kan je ook laten sudderen op het gas.

Eten met rijst.
Rijst koken.
In een watjang de uien fruiten met wat specerijen en sambal.
De eieren klutsen en er bij doen.
Dan de rijst er bij oppiepen.
Dan wat fijn gesneden selderij er bij doen.

Ik maak de kip altijd een paar uur eerder klaar kan het lekker intrekken.

Eten.
De kip uit de saus halen en apart opwarmen.
De saus binden met wat maizena.
De saus apart gebruiken bij de rijst.
Eet smakelijk.
Lies. :eet:
Titel: Re:Chinese Kip
Bericht door: Astrid op mei 31, 2003, 21:43:00
 :mjammie:
 In conimex ketjap zit toch tarwe ? Dan kunnen we denk ik beter de inproba gebruiken.