Mijn forum

Archief => Receptenarchief => Topic gestart door: Cee op april 20, 2015, 23:38:36

Titel: kefirbrood, zonder gist of lactose
Bericht door: Cee op april 20, 2015, 23:38:36
starterrecept van Facebook Waterkefir NL/BE van Cora van Leeuwen, glutenvrij gemaakt door mijzelf.
210 gram Waterkefirkorrels, 120 gram broodmix, 150 gram water, in glazen pot, mengen met plastic lepel.
Dit alles 2 tot 3 dagen laten staan, regelmatig stevig doorroeren en afgesloten houden met een vochtige doek.

Mijn recept:
Na die drie dagen neem je:
250 gram van dit kefir-meelmengsel
250 gram broodmix (ik gebruikte Rimboebroodmix)
25 ml lauw water
5 g zout (ik gebruik weinig zout, kunt evt wat meer nemen, naar smaak)
25 ml vet (olie of boter)
dit mengen, minimaal4 uur laten rijzen op een warme plek, tot t is verdubbeld.
Op 200 graden, 45 minuten bakken

Het brood is smeuiig en zacht van smaak, niet zurig als zuurdesem maar wel gefermenteerd en licht verteerbaar.