Mijn forum

Archief => Receptenarchief => Topic gestart door: Xativa op februari 08, 2014, 20:57:19

Titel: kokosbodem
Bericht door: Xativa op februari 08, 2014, 20:57:19
Zeer simpel

60 a 100 gram kokosrasp (te koop in reform/of toko) let wel op dat het 100% kokos is
2 eieren

Doe de kokos in een kom en meng hierdoor de eieren met een lepel
Meng dit met een lepel door elkaar.

En doe dit mengsel in een taartvorm. Je hoeft 'm niet in te vetten kokosrasp is vrij vet en heeft dus geen extra vet nodig.

Zet in de oven op 180 graden 20 min.

Je kunt een kwarktaart hiermee maken of monchou taart met citroen bijvoorbeeld.

(http://2.bp.blogspot.com/-OI4sG5KDUoY/Ugi6wYF8u3I/AAAAAAAAAY8/IFbInIm5AG8/s1600/CAM00243.jpg)
Titel: Re:kokosbodem
Bericht door: T.M. op februari 08, 2014, 21:37:45
Leuk idee, ben hier niet op gekomen. Ik ga dit recept zeker een keer uit proberen. :D
Titel: Re:kokosbodem
Bericht door: koekie8 op februari 08, 2014, 22:23:58
Wat een leuk idee! Ik was nog op zoek (nou ja, niet actief op zoek..) naar een geschikte bodem voor onder mijn kwarktaart. Dit ga ik binnenkort eens uitproberen!
Titel: Re:kokosbodem
Bericht door: Xativa op februari 10, 2014, 10:27:52
Fijn van kokosrasp is dat het heel erg vult. Kokosmeel heb je ook maar dat is heel fijn geraspt,vind ikzelf als zand smaken. Kokosrasp is lekkerder. Is ook makkelijk om kokosmakronen te maken. Neem 2 eetlepels kokosrasp doe hierdoor 1 ei en roer dit met wat stevia of andere zoetstof. Maak een bolletje en doe dit 20 min in de oven op 180 graden
 Met suiker gaat het teveel karameliseren,heb ik gehoord. Ik zou dus zoetstof nemen die op hoge temperaturen gebakken kan worden.  Xylitol of stevia.

Titel: Re:kokosbodem
Bericht door: soezepoes op februari 10, 2014, 10:28:57
Je kunt hem ook met abrikozenpulp beleggen.

http://kookdewereldrond.blogspot.nl/2011/05/kokostaart.html
Titel: Re:kokosbodem
Bericht door: Annikka op februari 10, 2014, 13:33:24
Ik koop regelmatig kokosrasp van het merk Theha. Niet duur en ook mooi fijn geraspt. De biologische vind ik wel lekker, maar te grof geraspt en dat gaat overal tussen mijn gebit en tandvlees zitten.
Kokosrasp van Theha koop ik bij Poiesz (een supermarktketen in het noorden).
Titel: Re:kokosbodem
Bericht door: Pallas op februari 13, 2014, 20:39:04
De toko heeft ook geraspte cocos in de diepvries. Ik vond het toen ik pomtayer zocht. Van het weekend ga ik er iets lekkers mee bakken, ik denk cocosmakroon!
Titel: Re:kokosbodem
Bericht door: Xativa op februari 19, 2014, 17:17:28
Vandaag per ongeluk iets uitgevonden. Ik was bij iemand en die had niets in huis voor mij Ze vroeg wat maak je dan wel eens. Ik zeg kokosrasp met ei. Ze deed het in de magnetron en we kregen een soort cake-je eruit.

Dus doe 4 a 5 eetlepels kokosrasp en 1 ei in een magnetron bestendig kommetje. Doe hier eventueel doorheen wat zoetstof zoasl stevia  of suiker.

Zet het 1 minuut en 30 seconde in de magnetron. En je hebt een heel simpel cake-je
Titel: Re: kokosbodem
Bericht door: Lampje op mei 07, 2016, 22:38:38
Hmmm ik zou de tip "je hoeft niet in te vetten, het is al vet genoeg" aanpassen... Mijn kokosbodem is de nieuwe bodem van de springvorm geworden... :duimlaag: de antiaanbaklaag zat vast aan m'n koekbodem en Vice versa. Oft. Springvorm kan de prullenbak in!

Leuk idee maar hier dus geen succes!
Titel: Re: kokosbodem
Bericht door: nelly op juni 26, 2016, 15:49:35
dank je wel,ben al lang op zoek naar een goede bodum,ga het proberen,nelly