Mijn forum

Archief => Receptenarchief => Topic gestart door: -aatje- op oktober 11, 2013, 23:31:39

Titel: Taart
Bericht door: -aatje- op oktober 11, 2013, 23:31:39
IngrediŽnten
voor de biscuit:
2 eieren op kamertemperatuur
100  gr suiker
  50 gr  rijstenmeel
  50 gr  ketanmeel
5 gr bakpoeder

2 bekers slagroom a 250 ml
4 zakjes klopfix ( 2 per beker )
1 pot vruchten van hak
1 pot jam
4 eetlepels suiker ( voor de slagroom )
Verwarm de oven voor op 200įC. Klop de eieren met de suiker tot schuim, voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng voorzichtig maar zorgvuldig.

Giet het mengsel in een beboterde en bebloemde springvorm en bak 10 minuten in de oven. Laat de biscuit afkoelen in de vorm.


deze heb ik 2x gemaakt en allebij doorgesneden dus had ik 4 lagen
1 laag besmeerd met jam , 1 laag met jam en slagroom , 1 laag met slagroom em bosvruchten ( uit pot goed uitlekken ) dan de laaste erbovenop en dun besmeerd met slagroom ( heb de slaroom wel geklopt met klopfix)
2 pakjes witte fondant , 1 pakje roze fondant ( bij de Jumbo ) en ik had wat witte gekleurd met groene kleurstof .
Titel: Re:Taart
Bericht door: 12cook op oktober 11, 2013, 23:42:07
Hee Aatje, long time no see! Wel vertrouwd met de foto ondersteboven :-D
Ziet er goed uit! Goed weekend!
Titel: Re:Taart
Bericht door: -aatje- op oktober 12, 2013, 00:48:20
hi hi ja ik ben er weer ;-) ...leuk je reactie ! mss wordt het plaatje weer gedraaid voor me :-) fijn weekend !
Titel: Re:Taart
Bericht door: petraw op oktober 12, 2013, 08:39:47
Wat mooi gemaakt zeg!
Ik neem aan dat ik je ook mag feliciteren? ;)
Titel: Re:Taart
Bericht door: Adreg50 op oktober 12, 2013, 16:58:53
Ziet er weer heerlijk uit Aatje  :duimop:
Titel: Re:Taart
Bericht door: zoekende mama op oktober 13, 2013, 12:13:31
Je zegt biscuit.is het dan bros of zacht?
Titel: Re:Taart
Bericht door: Ajta op oktober 13, 2013, 18:44:37
 :duimop:
Titel: Re:Taart
Bericht door: MathFox op oktober 13, 2013, 23:10:30
Je zegt biscuit.is het dan bros of zacht?
Biscuit deeg is na de eerste keer bakken zacht en wordt dan gebruikt in (slagroom-) taart.

Bij de tweede keer bakken ("bis cuit" is Frans voor "nogmaals bakken") wordt het droog en bros als beschuit en lang houdbaar. (scheepsbeschuit)
Titel: Re:Taart
Bericht door: -aatje- op oktober 13, 2013, 23:42:04
Wat mooi gemaakt zeg!
Ik neem aan dat ik je ook mag feliciteren? ;)
ja klopt hi hi heb de taart voor mijn dochter gemaakt voor haar 20e Verjaardag :-)
Titel: Re:Taart
Bericht door: -aatje- op oktober 13, 2013, 23:46:47
Je zegt biscuit.is het dan bros of zacht?
i
Biscuit deeg is na de eerste keer bakken zacht en wordt dan gebruikt in (slagroom-) taart.

Bij de tweede keer bakken ("bis cuit" is Frans voor "nogmaals bakken") wordt het droog en bros als beschuit en lang houdbaar. (scheepsbeschuit)
ik heb m dus gewoon 1x gebakken ;-)
hij was echt heeerlijk....ik had de 2 biscuitbodems goed verpakt ingevroren 2 dagen ervoor ,en op de dag dat ik de taart ging vullen en bekleden heb ik het in de koelkast rustig laten ontdooien...ik had ergens gelezen dat het de smaak ten goede kwam , en het is handiger dat je het dan alleen nog maar hoef af te maken ;-)
Titel: Re:Taart
Bericht door: zoekende mama op oktober 14, 2013, 20:20:12
Oke dat heb ik nog nooit gehoord.

Klinkt intressant en sta alweer te popelen om het te gaan proberen :D
Titel: Re:Taart
Bericht door: -aatje- op oktober 14, 2013, 22:57:30
de taart was Super lekker ! was zo op hi hi
Titel: Re:Taart
Bericht door: Adreg50 op oktober 15, 2013, 09:50:44
Welke maat springvorm heb je gebruikt aatje, ik wil het ook graag bakken heb een springvorm van 26 cm.
Titel: Re:Taart
Bericht door: -aatje- op oktober 15, 2013, 14:07:09
 
Welke maat springvorm heb je gebruikt aatje, ik wil het ook graag bakken heb een springvorm van 26 cm.
die van mij was ook 26cm ;-) succes !
Titel: Re:Taart
Bericht door: lilly op oktober 16, 2013, 08:44:14
Wat een prachtige taart. Hoe lang moet je ongeveer kloppen om de eieren met suiker tot scbuim te kloppen? En op welke snelheid? Ik ga het ook proberen. Lijkt me heerlijk!
Titel: Re:Taart
Bericht door: Adreg50 op oktober 16, 2013, 08:46:25
die van mij was ook 26cm ;-) succes !
Thanks  :duimop:  :lol:
Titel: Re:Taart
Bericht door: -aatje- op oktober 17, 2013, 09:35:02
Wat een prachtige taart. Hoe lang moet je ongeveer kloppen om de eieren met suiker tot scbuim te kloppen? En op welke snelheid? Ik ga het ook proberen. Lijkt me heerlijk!
ik heb het toch wel ongeveer 5 min op hoge snelheid gemixed ,( kitchenaid stand 10 ) het moet licht geel en de dikte van yogurt zijn dan is het goed ;-)