Mijn forum

Coeliakie => Glutenvrij kopen, koken/bakken en eten => Topic gestart door: * astrid * op mei 28, 2012, 19:10:23

Titel: broodmixen
Bericht door: * astrid * op mei 28, 2012, 19:10:23
haj,

onze dochters eten lactose, ei en glutenvrij...... nu bak ik vrij vaak schar brood gewoon volgens de verpakking.... maar nu eens mijn vraag ( we willen wel eens iets anders testen ) welke broodmixen ( en dan vooral de recepten ) zijn geschikt voor mijn dochters EN in de oven??

qua ingrediënten mogen ze haast alle mixen wel hebben, maar dan is er in de bereiding steevast iets wat ze weer niet mogen....  :(
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Bren op mei 29, 2012, 16:34:24
Ik zal vanavond of morgen eens ons gewoon brood in de oven bakken en resultaat bekijken. Normaal altijd in BBM. Is zonder ei, normaal gebruik ik vloeibare boter maar als die op is ook wel eens olijfolie en is ook goed dan.
Als ik het tegen donderdag nog niet gedaan heb, trek je maar eens aan mijn oren want ben nogal vergeetachtig ;-)
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Angela76 op mei 29, 2012, 20:15:25
de mixen van conzensa? of zit daar ei in? ze zijn wel lactose vrij. Wacht ik spiek even.

Ja ik heb hier conzensa wit en meergranen. Ze kunnen allebei. Dan zal de bruine variant ook mogen denk ik. 1kg pakken bij jumbo. In nijverdal 5 kg zakken bij scala.

Ik voeg nooit melk en ei aan mijn brood toe. Dus als je de aanwijzing op de verpakking volgt dan zijn ze geschikt voor je meisjes.
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: * astrid * op mei 29, 2012, 22:25:05
dank jullie wel!!!

ja ik zoek een keer iets anders dan "normaal" eigenlijk.... daarbij ik persoonlijk vind dat je bij de mixen van schar zulke stroeve tanden krijgt... een beetje het mondgevoel van "is dit nog wel goed?"
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Annikka op mei 30, 2012, 08:06:34
dank jullie wel!!!

ja ik zoek een keer iets anders dan "normaal" eigenlijk.... daarbij ik persoonlijk vind dat je bij de mixen van schar zulke stroeve tanden krijgt... een beetje het mondgevoel van "is dit nog wel goed?"

Dat komt van al dat zetmeel. Voor mij is glutenvrij brood meestal te stoppend en ik eet het nog maar zelden.
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: tineke de groot op mei 30, 2012, 10:16:16
Ik bak nu vaak vezelbroodmix van Finax, is melkvrij, dus ook lactosevrij, wel een heel donker maar erg lekker brood
Succe
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Renate48 op mei 30, 2012, 10:30:08
Ik bak nu vaak vezelbroodmix van Finax, is melkvrij, dus ook lactosevrij, wel een heel donker maar erg lekker brood
Succe

Heb het nu niet in huis maar ik vraag me af of het twz is.
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: soezepoes op mei 30, 2012, 11:09:51

Heb het nu niet in huis maar ik vraag me af of het twz is.

Helaas zit hier tarwezetmeel in.
http://www.glutenvrijemarkt.com/product_info.php?products_id=1153
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: * astrid * op mei 30, 2012, 11:27:15
 :( jammer!! vanmiddag nog maar 3 schar broden bakken en rustig verder zoeken en.kijken wanneer ik in nijverdal ben bij scala;-)

Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Bren op mei 30, 2012, 12:40:01
bij mijn mix zit er blijkbaar melkpoeder in. Zal je dus ook niet kunnen helpen jammergenoeg.

even gezocht: mama is zeer te spreken over de meergranen van aveve en deze is tarwe, lactose, melkeiwit en ei-vrij http://www.avevewinkels.be/nl/thuisbakken/brood-bakken/glutenvrij
Ga zelf binnenkort eens achter de witte variant daarvan, maar heb deze winkel niet in onze buurt
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: * astrid * op mei 30, 2012, 12:40:54
en is het recept daarvan ook vrij van ....  :?
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Bren op mei 30, 2012, 12:43:07
denk het wel: http://www.dibro.be/BENL/Recepten/NoRiskWit/tabid/8307/language/nl-BE/Default.aspx
Staat een sterretje bij voor lactosevrij bij de recepten en de meergranen is zonder melk.

Titel: Re:broodmixen
Bericht door: * astrid * op mei 30, 2012, 12:50:03
toch eens kijken bij de scala of ze er ook kleine zakjes verkopen :-) ... t is het proberen waard :-) ....

staan er al 2 op mijn lijstje nu~!!!
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Iveeke op mei 30, 2012, 12:55:21
denk het wel: http://www.dibro.be/BENL/Recepten/NoRiskWit/tabid/8307/language/nl-BE/Default.aspx
Staat een sterretje bij voor lactosevrij bij de recepten en de meergranen is zonder melk.



Ik gebruik sinds enige tijd 'no-risk' van AVEVE en ben er heel tevreden over.  Ik neem het witte en voeg er zelf granen en zaden toe naar wens.  Gezien ik heel gevoelig ben beperk ik liefst te grote risico's.  De bruine mix probeerde ik, maar vind het niet zo lekker. ;-)
Dit brood is m.i. het beste/lekkerste in zijn soort en lijkt heel hard op normaal brood en ik doe er nooit melk of ei in :-)

Het is tevens een mix die zich gemakkelijk laat combineren om te variëren.  Ik bakte sandwiches, chocoladebroodjes, meng met teffmeel, boekweitmeel,...
Voor de sandwiches nam ik amandelmelk en amandelpasta als ei- en melkvervanger.
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Bren op mei 30, 2012, 12:59:58
volgende keer ik om diepvries dingen voor Marek ga, toch eens meebrengen. Daar in de buurt is er een winkel die ze verkoopt.


iveeke, staan die receptjes van sandwich enzo in het receptenarchief?
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Renate48 op mei 30, 2012, 13:01:26
Ik bakte al met Soezie toen mijn man nog geen dieet had. Laatst zag ik het adres van een kaasboerderij in de buurt van Oldenzaal maar die konden toen alleen grote zakken van 5 kilo leveren.
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Iveeke op mei 30, 2012, 13:10:46

iveeke, staan die receptjes van sandwich enzo in het receptenarchief?

Dat zou ik even moeten nakijken en kan ik eventueel wel plaatsen.
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Iveeke op mei 30, 2012, 13:12:07
Renate,
De samenstelling van de glutenvrije melen is kortelings geleden veranderd van samenstelling waardoor deze nu volledig tarwevrij zijn.  Sindsdien hebben ze ook handiger verpakkingen en hoef je geen 5 kilo ineens te nemen (dacht 1 kg of 2,5 kg)
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Iveeke op mei 30, 2012, 13:32:14
Dat zou ik even moeten nakijken en kan ik eventueel wel plaatsen.
Staat nu in het receptenarchief (http://www.coeliakieforum.nl/index.php?topic=19039.new#new ) ;-)

Ik ben nog volop in de experimenteerfase met combinaties met andere meelsoorten dus daarover kan ik nog niet veel zinnigs vertellen.  ;-)
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Angela76 op mei 30, 2012, 13:39:28
Astrid, bij scala hebben ze ook nogluten. (nooit gehad weet niets van de samenstelling) en lepoole (die koop ikzelf nooit weer) En idd ook de kilo's van conzensa in wit, bruin en meergranen. Ik heb geen ervaring met schar heb hier nog wel een zak mix B staan van de oliebollen. Die lagen niet stroef in de mond. :D

Ik bak op het moment mijn brood met meergranen. En maak bv. pizza van de witte variant.
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: * astrid * op mei 30, 2012, 14:08:47
dames wat een aandacht!!! k ben druk aan het googlen wat wel en niet mogelijk is in de oven ( sommige broodmixen lukt gewoon echt niet in de oven ) en welke recepten kunnen en mogen en ik heb al een lijstje.... ja ik neem rustig van 4 soorten een kilo mee hoor.... als het niet te eten is dan druk ik het deeg plat op de bakplaat uurtje laten bakken op een hoge temp en je hebt een zak panneermeel ;-) .... van broodmix kun je ook prima pannenkoeken bakken, laag stroop en je proeft t niet meer ;-)
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: nynke79 op mei 31, 2012, 09:36:34
Ik gebruik Schär B ook vaak als basis voor mijn eigen 'mixen'. Bijv. 1/2 Schär B, en de andere helft bruin rijstmeel (Doves Farm) + boekweit + teff, ofzo (al werkt het met teff meestal beter met een ei erdoor, dacht ik). Dan leuk nog wat appelvezels en pitjes en je hebt al een heel ander brood dat idd niet alleen maar uit maiszetmeel bestaat... Dat werkt ook best goed.
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: * astrid * op mei 31, 2012, 12:35:13
das natuurlijk ook nog een idee!.... mijn dames zijn dol op "vogeltjes brood" ... men neemt een standaard broodmix recept en kiepert er een kopje vol zaadjes doorheen... ( k heb er ooit eens over gedacht om echt vogelzadenmix te proberen ) .... dan heb je een heerlijk brood waar je de pitjes uit kunt peuteren om te knabbelen  :oo:
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Bren op mei 31, 2012, 19:00:59
het meergranenbrood met chocolade staat te rijzen. Ben benieuwd. Zal het resultaat morgen meedelen (of vanavond laat als ik nog online kom)

http://www.dibro.be/BENL/Recepten/NoRiskMeergranen/tabid/8308/language/nl-BE/Default.aspx
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Renate48 op mei 31, 2012, 19:33:46
De melen van Soezie/Aveve wil ik graag nog een keertje proberen. Via de link hierboven kom ik wel op de website maar krijg ik geen verkooppunten te zien, via de website van Soezie wel.
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: * astrid * op mei 31, 2012, 21:34:47
k ben benieuwd bren!!! hoe doe jij choco erdoor dan??? ikv ind heel veel hageltjes zo chemisch smaken als je het warm hebt gemaakt
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Bren op juni 01, 2012, 08:51:28
De melen van Soezie/Aveve wil ik graag nog een keertje proberen. Via de link hierboven kom ik wel op de website maar krijg ik geen verkooppunten te zien, via de website van Soezie wel.
Is de belgische link. Heb even geprobeerd om eerst NL aan te klikken maar dan inderdaad foutmelding bij verkooppunten. Mss even opvragen bij het contactformulier?

k ben benieuwd bren!!! hoe doe jij choco erdoor dan??? ikv ind heel veel hageltjes zo chemisch smaken als je het warm hebt gemaakt
Smaakte heerlijk. De eerste hap had ik uit stukje zonder chocolade en was echt gewoon een meergranenbrood (had mama ook al gezecht, had het ooit eens op resstaurant gekregen en direct gevraagd waar ze die bakmix gehaald hadden).
En dan de stukjes met chocolade zijn mooi zoet.
Ik heb bij aveve chocoladedruppels gekocht waar op de verpakking stond voor warme bereidingen. Ik heb het net iets te vroeg gesneden want de stukjes chocolade waren nog beetje zacht en mijn snijmachine zag er lief uit nadien ;)
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: Bren op juni 20, 2012, 12:35:41
Astrid, gisteren heb ik de witte no-risk gebruikt en is zeer goed gelukt. Basisrecept is met melk, maar staat dat je het ook door water kan vervangen. Heb er wel maar half zoveel zout ingedaan als er op stond, maar is kwestie van smaak denkik. Doe dat ook bij de schar-B
Titel: Re:broodmixen
Bericht door: toos op juni 20, 2012, 13:28:02
De melen van Soezie hadden ze eerst hier bij de Boerenbond maar die zijn hier uit het asortiement gehaald omdat er te weinig vraag naar was en bij mij lukte die ook altijd goed en was nog best lekker(smaken verschillen)vond ik zo maar ik koop het nogwel eens als ik weer in Belgie kom wij wonen maar 20 km van de grens dus dat is het probleem niet
Groetjes