Mijn forum

Coeliakie => Coeliakie bij jongeren => Topic gestart door: Puck87 op juni 08, 2011, 01:19:05

Titel: Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Puck87 op juni 08, 2011, 01:19:05
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier omdat ik contact zoek met anderen met coeliakie. Ik voel me er erg alleen mee. Niemand die ik ken heeft het ook. Ik weet het nu sinds 1 februarie. Mijn relatie ging kort daarna over, mede door mijn constante ziek zijn. Onder andere hierdoor heb ik erg veel moeite met het accepteren.

Ik ben al jaren ziek, zwak, misselijk. Ik voelde me altijd een buitenstaander. Te weinig energie voor een goed sociaal leven, nog net niet depressief maar niet vrolijk, veel buikpijn, hoofdpijn etc.
Na lang aandringen ben ik eindelijk verwezen naar een internist want voor een 23 jarige is het gewoon niet normaal. Ik heb alleen energie voor school en zelfs daar is het moeilijk.

Nu zit ik sinds 1 februari op dieet. Heel leuk en aardig maar er veranderd niks. Ik voel me nog even moe, buikpijn en hoofdpijn. Maar vooral mijn lage energie is erg. De vermoeidheid slaat in als een bom.

Ik heb veel moeite met het dieet. Het brood vind ik echt echt echt vies. Ik eet wel cornflakes en crackers maar meer niet. de dag door komen op werk is een drama. Ik heb altijd honger, wil echt ergens mijn tanden in zetten maar het is altijd hetzelfde. Die gluten vrije rotzooi (zoals ik het noem) komt me de .... Uit. Snickers kan ik niet eens meer zien (at ik als caloriebom om aan te komen). Yoghurt heb ik nu ook wel gehad. en fruit vult niet.

Er blijft zo weinig over. Ik wil gewoon een boterham met pindakaas. Koekjes en pizza en andere lekkernijen kunnen me gestolen worden maar ik wil gewoon normaal de dag door komen. Ik wil gewoon brood. Ik wil niet overal moeten vragen wat er in zit of hoe ze het maken. Ik ben het zo zat.

En helemaal omdat ik het gevoel heb dat het niet helpt. Ik voel me niet beter. Slechter zelfs. Ik weeg 66 kilo met mijn 1.90. Ik woog altijd zeker 70 kilo. Nog weinig maar in ieder geval redelijk normaal. Ik ben nu echt vies dun.

Ik vraag me heel erg af of ik me helemaal aan mijn dieet moet houden en of jullie dat ook doen. Kan een gluten beperkt dieet ook? Dat heb ik wel met lactose op aanraden van de dietist. Hoe gaan jullie er mee om? Hoe krijg ik die boterhammen uit mijn hoofd? Het voelt als afkikken. Ik kan niet meer.

Puck :)
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: yvonnezet op juni 08, 2011, 09:21:56
 :wkm4: Puck.
Kan mij heel goed voorstellen dat het begin heel moeilijk is, maar je moet echt doorzetten!! En echt volledig glutenvrij blijven eten anders heeft het geen zin, want je darmen blijven dan beschadigd en opknappen doe je dan helemaal niet. Je bent nog heel kort op dieet en helaas te moeten melden maar het kan soms jaren duren voordat je helemaal opgeknapt bent. Als je nu strikt aan je dieet houd zul je in de loop der maanden wel verbetering moeten merken.
Bijna iedereen vind het brood niet te .reten. Kijk hier eens in het receptenarchief naar zelf te maken brood. Heel makkelijk en lekker (ook mijn niet gv gasten eten het met smaak) is bijv. BKB (BraziliaanseKaasBroodjes) is meteen ook een calorieenbom of panbrood. Of met de zoekfunctie zoeken naar wat anderen zoal eten ipv brood.
Heel veel succes en kom hier gezellig vaak kletsen, vragen stellen of even klagen!!  :x
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Murphy op juni 08, 2011, 09:48:48
Hey Puck. Je komt op mij toch wel een ietsiepietsie depressief over. Wat jij moet doen is zoeken naar brood wat je lekker vindt. Er zijn best veel mogelijkheden. Bezgluten vindt mijn zoon "heel goed te eten". Het zal niet zo smaken als gewoon brood en ja: daar zul je je toch bij neer moeten leggen. Je energie komt terug, maar dat kan wel even duren. Een partner die je in de steek laat omdat je ziek bent is het niet waard om na te treuren. En als je je wat beter voelt ziet de wereld er heel anders uit. Ook mijn zoon had last van wat jij beschrijft. Hij heeft heel veel baat gehad bij een serie gesprekken met een psycholoog. Hij is inmiddels 15 maanden bezig met zijn dieet en gaat weer als een speer, terwijl hij vorig jaar om deze tijd eerder van zijn werk naar huis ging om te slapen. Er is licht aan het einde van de tunnel. Accepteren is een lang en moeizaam proces, maar ook jou gaat dat lukken. Wedden?  :duimop: Enne:  :wkm1:
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: eefje* op juni 08, 2011, 09:51:18
Welkom!

Ik sluit me helemaal aan bij je voorgangers en bezoek een keer een glutenvrije markt om van alles te proeven dan ontdek je wat je lekker vind.
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Ellie op juni 08, 2011, 09:58:20
Dag Puck,

Voor iedereen is het balen, en het brood is een klacht wat iedere patiënt zal herkennen. Je kunt op beurzen kennis maken met verschillende soorten brood.

Hoe zit het trouwens met de voorzieningen op je werk? Is er bijvoorbeeld een magnetron zodat je eten zou kunnen opwarmen? Ik eet bijvoorbeeld tussen de middag regelmatig warm door een bakje eten op te warmen. Dan kook ik eens in de 2 weken een grote pan rijst met kip en groenten, dit vries ik in porties in en warm ik in 3 minuten op. Dat lijkt me voedzamer dan crackers. Een maaltijdsalade of een pastasalade is ook nog een optie.

Je kunt trouwens voor tussendoor ook heel goed de pinda/sesamcrunch nemen van Zonnatura of de repen van Eat Natural. Die zijn allemaal gv en voedzaam. Je kunt ook aan noten denken, gedroogd fruit, of een hardgekookt eitje. Of zelf ontbijtkoek bakken met een van de recepten die hier staat.

Ik heb nu na heel wat aanklooien een brood gevonden dat ik erg lekker vind. Ik hield altijd van grof volkoren, en ik vind het teffbrood gebakken van Allergy Friendly's Universele bakmix met teff hier nog het meest op lijken. Dat is echt een stevige vezelrijke boterham :)
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Dance op juni 08, 2011, 10:27:30
Hoi Puck!
Waar woon je? Toevallig in de buurt van Amsterdam?
Je mag best eens komen kijken wat er inmiddels allemaal voor lekkere dingen in mijn vriezer liggen!
Glutenvrij moet echt heeel strikt  en dat maakt het erg moeilijk....maar je bent niet de enige er zijn zooooveel jongeren die hier dagelijks mee leven.

Ik ben nu anderhalf jaar op dieet en ik weet ook nog precies hoe die lekkere boterhammen smaken! Maar glutenvrij wordt wel steeds draaglijker. Dus hou hoop!
groet!
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Lirio op juni 08, 2011, 10:33:17
Ik herken je gevoelens maar al te goed! Sluit me bij mijn voorgangers aan, en wil je een compliment geven voor het hier aanmelden.
Ik ben nu 4 jaar op dieet en vraag me ook wel eens af waar ik het voor doe. Mijn energielevel is nooit meer het oude geworden en heb nog regelmatig slechte periodes. Ik heb mijn leven hier helaas op aan moeten passen.
Ik heb gisteren gewoon brood gekregen waarschijnlijk en ben me toch heftig ziek geworden. Het idee om wel eens te smokkelen is meteen helemaal verbannen bij me. Maar heb die gedachten af en toe ook wel eens hoor.
En het eerste jaar is ook ontzettend moeilijk.
Ik eet geen gv brood en al helemaal niet op het werk want het brood wat wel te eten is, is tegen lunchtijd ook veranderd in een stuk bordkarton. Bovendien vind ik brood bakken echt vervelend om te doen.
Als ontbijt eet ik yoghurt met flink wat cruesli, muesli. Je hebt heel veel soorten tegenwoordig en ook goed vullende.
Jij zou dan volle yoghurt kunnen nemen en er nog een cracker/boterham met jam bij kunnen eten.
Tussendoor eet ik niks, maar ik zou in jouw geval een eat natural reep eten of iets anders.
Tussen de middag eet ik crackers die ik meeneem met beleg uit de kantine en salade. Kun jij ook doen, maar zou dan kijken of je eventueel een vullendere salade kunt nemen of soep erbij.
Tussendoor eet ik 's middags fruit, ook ok voor jou, maar dan voel je je denk ik te slap, dus dan zou ik wat noten eten of weer een reep of af en toe een zakje chips of snack a jacks. Of van die zoute stokjes/krakelingen. (deed ik ook toen ik aan moest komen)
En dan flink avondeten. Eventueel in 2 keer, want kan me voorstellen dat dat moeilijk is.
Ik denk dat je veel meer eet momenten in moet bouwen om wat aan te komen.
Misschien toch eens met een dietiste gaan praten?

En de tip van de psych vind ik ook heel goed.
Niet omdat je gek bent ofzo, maar zeker met je verbroken relatie kan ik me goed voorstellen dat je steun mist.
En natuurlijk hier.

Sterkte!

Z
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Pauliina op juni 08, 2011, 11:53:33
Ik vraag me af wat voor begleiding je verder hebt gekregen? Ben je bij een dietist geweest, is er bij jou gecheckt of alle vitamines op peil zijn? Want als je ernstige tekorten hebt dan kan je daar flink moe en depressief van worden en dan helpt alleen maar eten misschien niet voldoende maar moet je extra vitamines erbij slikken (of in het geval van b12 spuiten?).

Het klinkt ook een beetje alsof je misschien niet genoeg eiwitten binnen krijgt, dan kan ook een constante hongergevoel geven. Je zou kunnen proberen om meer vlees, vis, eieren, noten etc te eten, dat vult beter en dan mis je brood niet zo. Gluten is ook een eiwit en die heb je nu niet mer, dus is het de zaak om dat ergens mee te vervangen. In glutenvrij brood zit veel minder eiwit.

Je bent in ieder geval niet alleen, veel mensen hier op het forum kampen ook met vermoeidheid! Je bent ook niet gek of een aansteller maar gewoon herstellende van een toch serieuse ziekte.
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Weidelied op juni 08, 2011, 14:08:41
Hoi Puck,

Je yit nog midden in een zoektocht naar acceptabel, lekker, glutenvrij eten. Ook na 4 jaar glutenvrij dieet heb ik nog steeds mijn moeilijke momenten, zeker bij sociale situaties. Bij mij b leek glutenvrij haver een goede optie, omdat haver vol energie en vezels zit. Ik kan met havermeel brood bakken dat niet droog is en op mijn wrk ook nog heel is. het heeft de textuur van ontbijtkoek. ik viind de smaak ook lekker, al is dat wel persoonlijk. glutenvrijvrije have is alleen te koop via glutenvrijemarkt.com (provena, semper) en van eht merk rosies. Van haver bestaan koekjes, knackebrood, pap, meel, kant-enklare broodmix, biscuits etc.

Verder kan je me gerust een privemailtje sturen als je eens af wilt spreken of wilt mailen. Ik ben yelf 25 en woon in wageningen. Ik help je graag op weg met praktische tips of wat steun.

Lidewij
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: -aatje- op juni 08, 2011, 14:11:12
Puck,een goede zet om je hier aan te melden op 't forum.
IK ben dan geen jongere maar ik heb ook behoorlijk in een dip gezeten,en kon die glutenvrije zooi ook niet meer luchten of zien,maar kom hier zo vaak als je wil je hart luchten of voor tips,We gaan je allemaal er doorheen helpen hoor,Wij weten hier hoe je je voel,of waar je zoal tegen aan kan lopen..hier ben je beslist niet alleen!! kop op,ik weet zeker dat je je beter gaat voelen !
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: ceetje op juni 08, 2011, 17:17:35
Hoi Puck

Tis idd een goed idee om te kijken of je géén tekorten hebt opgelopen, na jaren ziek zijn. Ik heb een chronisch te kort aan B12 en moet om de 2mnden een spuit halen. Laat het eens goed nakijken, daar kan je écht heel moe en energieloos van zijn. En depresieve klachten horen daar ook bij.

En lucht maar lekker je hart hier, we zijn er voor je. Groetjes ceetje
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Jelly op juni 08, 2011, 19:32:59
Wat zijn mensen toch verschillend. Zelf had ik wel eerst moeite met acceptatie, maar het glutenvrij eten past als een jasje bij me.
Het is eerst wel zoeken naar welk brood je lekker vindt.
Brood van Teff vind ik tot nu toe de lekkerste. 2 broden bak ik in de week, ook dat lukt niet in 1 keer dat moest echt wennen. Het meel meng ik wel, 225 gr donker met 225  wit teff. Vandaag net weer 10 kilo meel thuis gekregen zonder verzendkosten. Sterkte met je zoektocht en volhouden hoor.
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: bloemetje op juni 09, 2011, 10:53:31
Ik wil je aanraden om eens de kaiserbroodjes van DS te proberen. Die koop je bij de Jumbo. Het zijn zakken en ze liggen in de diepvries. Hebben ze ze niet, dan moet je vragen of ze een doos voor je bestellen. Ze lieten het voor mij altijd achter in de diepvries liggen en dan nam ik regelmatig een paar zakken mee.
Ons zoontje is ook echt kieskeurig met brood, maar deze bolletjes zijn lekker om zo te eten als ze ontdooit zijn (handig om mee te nemen) of anders even in de magnetron. Echt weing verschil met gewone kaiserbroodjes. Probeer ook eens de ontbijtkoekrepen van 'I am glutenfree'. Die kan je bestellen bij www.glutenvrijemarkt.com. Die zijn ook echt lekker (ook om mee te nemen).
Je kan bij de Mac Donalds gewoon een patatje eten he!! Dat is ook wel eens makkelijk.
Ik wens je heel veel sterkte toe en hopelijk heb je hier wat aan!
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: liefkind op juni 09, 2011, 14:40:41
Hai Puck,

Ik ben ook sinds 2 jaar glutenvrij, ik kan alleen pas het laatste jaar anderhalf jaar zeggen dat ik ervan opknap en daardoor een positieve draai kan geven aan het dieet.

Heb er in het begin heel veel moeite mee gehad, ben niet zo mondig en liet vriendje m`n eten bij de mac bestellen. Inmiddels ben ik zo ver, dat ik een lekker recept heb voor brood, ik bak op een zaterdag 4 broden in de machine en snijd dit dan de dag erna, per proties van 2 in de magnetron. Verder eet ik crakers, rijstepap met wat fruit, rijstwafels met zuivelspread, komkommer en rauweham, gewoon een stukje fruit en bestel wat lekkers op glutenvrijemarkt (inmiddels niet, want elk pondje gaat hier naar het kontje) Als ik weg ga zorg ik dat ik een stokbroodje van Schar bij me heb. Ik heb zelfs al 4x op verschillende plaatsen gehitead, 1x ging het fout, de jongen het duidelijk uitgelegd waar ik dacht dat het fout ging, nog een x geprobeerd en toen ging het goed.

Ik heb hier een hoop info gevonden en al googelend er staan ook op het viva forum wat tips voor tussendoortjes.

Heel veel succes en niet opgeven, wordt vanzelf makkelijker,

Ohw en wat ik nog vergat, hoe leuk je ex ook is, iemand die het uitmaakt omdat je "veel" ziek bent en nukkig bent is je niet waard.

Groetjes
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Marjosje op juni 09, 2011, 16:53:53
Hey,

Je bent inderdaad niet de enige die moeite heeft met de acceptatie. Ik heb het er ook moeilijk mee gehad, maar vooral omdat ik anders moest eten wat natuurlijk opvalt. Iedere keer uitleggen waarom je anders moet eten werkte ook niet echt mee. Intussen valt het wel mee, ik vind het niet zo erg meer ondanks dat ik nog steeds ziek ben na ruim een jaar dieet.
Ook heb ik een vriend gehad die er niet mee kon omgaan. Kwam hij met een pak normale koekjes aan als verassing... Na het uitleggen dat ik die toch echt niet mocht was hij beledigd, want hoe kon hij dat nou weten.... tja, niet al te lang daarna is het ook uitgegaan, maar heb ik het uitgemaakt omdat hij niet met mij en mijn ziek zijn kon omgaan.
Het gv brood vind ik ook niet echt lekker (maar gewoon glutenbrood vond ik dan weer om over mn nek van te gaan), maar ik ben begonnen met pistoletjes en andere afbakbroodjes. Steeds afwisselen en dan kijken of je wat lekkers vind. Op die manier wen je ook goed aan de smaak, en kan je misschien ook brood gaan bakken als je er goed aan gewend bent.
Iemand anders had het ook al gezegd, maar maak ook gewoon een keer de BKB's (recept op livaad bij kokspraad), ze zijn super lekker, makkelijk mee te nemen en ook bomvol calorieen.


succes met het dieet, en hopelijk knap je snel op.
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: alexandra1980 op juni 09, 2011, 19:04:04
Hoi Puck,

Je verhaal klinkt ontzettend herkenbaar.
Ben zelf nu ruim 2 maanden op dieet, maar inmiddels begint het te wennen. Ik ontbijt nu regelmatig met sojamelk met cornflakes van het merk allergy friendly.
Ik ben 2 jaar geleden ook door mijn vriend in de steek gelaten, omdat ik ziek was (heb meer dingen dan coeliakie).
Heb het er destijds ook erg moeilijk mee gehad, maar net wat de anderen zeggen: als hij het uitmaakt omdat je ziek bent, dan is hij je niet waard. Je verdiend beter.
Brood is ook niet mijn favoriet. Diepvriesbrood van Garbo vind ik nog het best te eten of rustico van schar. En tegenwoordig is er ook echt lekker gv beschuit van cvv (bolletje beschuit).

Ik wens je veel sterkte en hou vol!

groetjes,
Alexandra
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: glamorously-glutenfree op juni 19, 2011, 20:30:16
Hoi Puck,

Ik denk dat iedereen hier zich (een klein beetje) herkent in jouw verhaal. Ik was in het begin net zo negatief over het dieet, totdat ik voor mezelf een omslagpunt had: Ik besloot niet langer vervanging te zoeke voor wat ik niet mag eten, maar ik geniet van wat wél mogelijk is!

Wat ik vaak doe bij de lunch: ik maak een groot omelet of een grote salade, en eet daar wat glutenvrij knackebröd bij (die van de AH is echt heel lekker!).

Qua fruit vullen mango's goed, net als druiven. Pizza kun je zelf maken (kijk eens op mijn blog voor een recept), net als vele soorten taart, brood en koekjes.

Probeer een keer een weekendje uit te trekken om recepten uit te testen, waarschijnlijk vind je dan wat recepten die helemaal niet moeilijk zijn, maar wel veel effect hebben! Ik ben na een jaar pas glutenvrije dingen gaan bakken, omdat ik voorheen altijd dacht dat het moeilijk was. Maar de meeste 'gewone' recepten zijn prima te eten als je het tarwebloem vervangt door een glutenvrije variant!

Kortom, kop op, uiteindelijk zul je alleen maar baat hebben bij het dieet.
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: JJelle op december 17, 2011, 11:57:23
Accepteren blijft moeilijk, zeker als je die lekkere dingen voorbij ziet komen.
Ik ben nu bijna 3 jaar glutenvrij en ik heb af en toe ook nog moeite. Je gaat dingen missen in het begin maar later ga je nadenken over de dingen die je wel mag en de dingen die je zelf lekker kan maken. Vooral uitproberen is een goede. Verder is de tip van de kaiserbroodjes bij de jumbo een hele goede. Je proeft het verschil nauwelijks. En ook de pannenkoeken mix bij de jumbo is een hele lekkere.

Mijn vriendin is er ook achter gekomen dat ze glutenallergie heeft ongeveer 2 maanden terug (what are the odds..).
Maar zij heeft op dit moment ook moeite met acceptatie. Vooral omdat ze zelf geen vooruitgang ziet. Ze kan weinig aangezien ze nergens energie voor heeft. Ik zie wel vooruitgang maar het is moeilijk om haar ervan te overtuigen. Je moet echt door blijven zetten! Dat is namelijk de juiste oplossing.

Groeten Jelle
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: willy w op december 17, 2011, 16:49:59
Valt niet mee puck welkom trouwens op dit forum  :) je bent hier goed op je plek veel mensen die je kunnen helpen,en je kunnen steunen,je staat er niet alleen voor  :) je moet het accepteren das makkelijk gezegt dan gedaan maar het moet belangrijkste voor je gezondheid het valt voor mij ook niet mee deze maand helemaal moeilijk,ben nu zelf 8 maanden bezig,je moet je zeker beter gaan voelen na van loop van tijd je moet je weg zien te vinden en daar moet je de tijd voor nemen sterkte in iedergeval..
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Annikka op december 17, 2011, 19:53:26
Ik eet nu bijna twee jaar glutenvrij en heb er momenteel heel veel moeite mee. Kerstpakket van manlief....3/4 kan ik wegleggen ivm gluten, lopen we door de Makro en zie ik allemaal lekkere dingen...in de gekste dingen zitten gluten. En dan alle aandacht nu in december wat betreft eten en gezelligheid. Voor mij gaat dat buitenshuis iig niet samen. Ben momenteel even niet zo actief hier, heb het ziekzijn even helemaal gehad (cvs/me, reuma, astma, fybromyalgie en glutenintolerantie) :<

Btw, geweldige kerstsmilies :)
(het mopperen en zeuren weer even gehad, lucht wel op)
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: yvonnezet op december 17, 2011, 23:46:56
Bij Isabelle gaat het ook met vlagen.... maanden hoor je haar er niet over en dan ineens is het dieet weer stom!!
Annikka kan mij zo voorstellen dat je het even helemaal gehad hebt, je moet ook met zoveel dealen. Sterkte meid  :x
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: willy w op december 18, 2011, 10:10:54
Sterkte annika valt niet altijd me he,tegen ons mag je altijd je verhaal kwijt  :) sterkte
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Annikka op december 18, 2011, 16:58:25
Bedankt. Het gaat vandaag gelukkig weer een stuk beter :)
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: wallie op december 18, 2011, 17:00:21
ik verwen mezelf met lekkere dingen die ik wel mag eten, (iets van compenseren zeg ik dan maar)
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Renate48 op december 18, 2011, 17:09:02
het mopperen en zeuren weer even gehad, lucht wel op)

Jij bent hier niet de enige Annikka. Het lucht wel op?
Titel: Re:Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: -aatje- op december 18, 2011, 17:49:10
Hoi puck,ik begrijp je heeel goed ,ik heb het dieet nu een paar jaar en ik heb het ook niet geaccepteerd hoor,ik hou me wel strikt aan het dieet,heb nog nooit gesmokkelt,maar vind feestjes,een dagje uit,verjaardagen nog steeds een ramp.....
Thuis gaat het het best,ik vind het normale gv brood ook vies,ik bak zelf me broodjes bv dit recept(meel vervang ik met wit glutenvrij broodmeel) http://www.24kitchen.nl/recepten/olijventomatenbrood?keys=broodjes&f    en ik koop broodjes(per 2 verpakt)bij de C1000 van "glutenfree"
geloof ik dat ze zo heten die snij ik doormidden en dan in de broodrooster,die zijn echt wel lekker..heb je de BKB broodjes hier bij de recepten al gemaakt?zo makkelijk,kan niet mislukken,en bomvol met calerieen,dat is iets waar ik ook mee zit,ik weeg ook nog te weinig...ik voelde me juist met het dieet ook slechter,omdat ik voor het dieet geen echte klachten had,bij mij per toeval eigenlijk ontdekt dat ik coeliakie heb..het gaat nu wel steeds beter .....heb gisteren heerlijk gegeten bij de griek(die hadden een glutenvrije kaart)eindelijk heerlijk eten zonder gezeur en vandaag nergens last van...Sterkte met alles enne je staat echt niet alleen hoor  :x
Titel: Re: Moeite met acceptatie dieet
Bericht door: Toos1 op juli 19, 2018, 15:03:51
Heb zelf ook net te horen gekregen dat ik coeliakie heb .Brood heb ik besteld bij bakker Leo en dat is best lekker .je kan daar een proefpakket bestellen kan je het uit proberen .Bij de ah heb je best veel keus en ja we betalen er wel meer voor niet leuk is al erg genoeg toch ook de die livaad.nl is ook handig moet je maar eens op gaan kijken Gr Toos