Mijn forum

Archief => Receptenarchief => Topic gestart door: bloemetje op april 14, 2010, 20:19:03

Titel: consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op april 14, 2010, 20:19:03
Ik neem de helft van de aangegeven hoeveelheid op de verpakking. Je kan dus 4 broden bakken uit 1 pak consenza bruin (900 gram)

263 handwarm water + 5 gr fiberhusk
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eiwit (eiwit scheiden van dooier en mixen met staafmixer)
225 gr consenza bruin meel
4 gr gist

In deze volgorde erin!

BBM Panasonic 255 glutenvrije programma (2 uur) en evt. harde korst.

Als de BBM de eerste keer mixt, help ik even mee om de randen schoon te vegen (natte spatel)

Je weet niet wat je ziet als het klaar is. Als je het brood eruit haalt, zakt het wat in, maar voor de smaak geeft het niet. 's Avonds gebakken. De hele nacht af laten koelen op aanrecht. Dan is de volgende morgen de korst lekker hard. Je kan het brood dan heel goed snijden. Het brood was licht bruin van kleur, net zoals normaal tarwebrood. Lekker zacht van binnen. Echt een aanrader! Door het eiwit rijst het brood nog meer. Als ik dit recept neemt zonder eiwit, was het de helft kleiner. Het water komt heel nauw. Er waren er al 3 mislukt door teveel of te weinig water. Even voor de uitleg:
Normaal 425-450 water. Ik gebruik nu 425:2=212,5 + 50ml voor fiberhusk = 262,5 of 263

Geef het niet op! Het is misschien mijn 15e brood voor ons zoontje, wat eindelijk lekker is en blijft!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: miepie op april 16, 2010, 19:08:00
briljant idee om er eiwit aan toe te voegen. Ik hou er niet zo van om hele eieren overal maar in te doen (cholesterol enzo) maar een eiwit kan geen kwaad. Ga het gauw een keer proberen. :jump:
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Renate48 op april 16, 2010, 19:11:52
Maar dan zou ik eerder het opgeklopte eiwit op het laatst toevoegen.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Lieske op april 16, 2010, 21:17:08
zou het ook werken met eivervanger  :?
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op april 16, 2010, 23:00:02
Zou ik niet weten of het kan met eivervanger. Ik zie helaas dat je geen eieren mag. Toen ik dit eiwit erdoor deed is het brood meer gerezen en luchtiger. Er zit er nu weer een in, dus ik ben benieuwd. Ik heb alles gewoon bij elkaar gedaan, dus het eiwit niet later erin gedaan. Let wel op dat ik een klein brood maak. Bij normale hoeveelheden (450-500 gr meel) 2 eiwitten. Ik heb het hier ergens uit het receptenarchief. Diegene deed er ook nog 18 gr broodverbeteraar door per 450-500 gr meel. Voor mijn broodjes dus 9 gr. Maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik gebruik al fiberhusk en ik weet niet of het dan allemaal een beetje teveel wordt. (Ik bedoel meer of dat wel gezond is).
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Lieneke op mei 13, 2010, 09:59:47
Dit brood wil ik vanmiddag eens proberen. Ik heb een AFK, weet iemand op welke stand je die moet zetten voor dit brood?
Ik zie dat je er eiwit door doet... maar als je het geel er nou ook bij doet, maakt dat iets uit? (beetje jammer om weg te gooien  ;) )
Ik ben een leek op het gebied van broodbakken, dus ik vraag het maar even...

Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op mei 13, 2010, 13:01:35
Ik heb geen ervaring met AFK. Mijn BBM van Panasonic zet ik op glutenvrij programma. Hij doet er 2 uur over. Als het brood eruit komt ziet het er heel mooi uit. Zodra het een paar tellen op je aanrecht staat zakt het wat in. Niet aankomen en ik laat het gewoon een nachtje staan of in de ochtend bakken en 's avonds aansnijden. Dan is de korst goed hard en snijdt het gemakkelijk. Het eigeel weet ik niet of dat kan. Door het opgeklopte eiwit rijst het goed en wordt het luchtiger. Succes en ik hoor het graag van je!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op mei 13, 2010, 13:21:35
Even voor de zekerheid. Vorige week heb ik er 1 gebakken met een eetl. olijfolie. Maar die was minder lekker. Ik gebruik altijd zonnebloemolie.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Lieneke op mei 13, 2010, 13:30:37
Even voor de zekerheid. Vorige week heb ik er 1 gebakken met een eetl. olijfolie. Maar die was minder lekker. Ik gebruik altijd zonnebloemolie.
Dan bof ik, ik had er per ongeluk zonnebloemolie in gedaan ipv olijfolie.  :D
Het  eigeel heb ik voor de zekerheid maar aan mijn man gegeven, die heeft het gebakken met een ander ei. Misschien moet ik alleen brood bakken als hij thuis is ;)

Ik wacht vol spanning op het resultaat! Ik laat het weten.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op mei 13, 2010, 13:34:57
Ben ook benieuwd. Het eigeel kan je misschien ook wel een daagje bewaren in koelkast. Als de BBM bij mij net aan staat help ik altijd even mee met een spatel om de zijkanten (bloem) weg te vegen. Weet niet of dat bij jouw BBM ook nodig is.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Lieneke op mei 13, 2010, 17:03:18
 :jump: Hij ziet er prachtig uit!
Mooi kleurtje, mooi luchtig, hij ruikt lekker, en het stukje dat ik er net alvast stiekem van afgesnoept heb smaakte prima. Dit gaat 1 van mijn standaardbroodjes worden. Teffbrood vind ik ook lekker, maar ik wil een beetje afwisselen om het lekker te houden. Bedankt!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op mei 13, 2010, 21:02:38
Fijn voor je dat het gelukt is.  :jump: Het leuke is dat je 4 broden uit een pak haalt. Leuk dat je elkaar zo nog een beetje kan helpen. Wat voor brood bak jij altijd? Hoef je dat ook niet te roosteren?
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Lieneke op mei 13, 2010, 21:44:18
Eerlijk gezegd ben ik nog maar een paar weken geleden begonnen met bakken. Tot nu toe vond ik het teff meel van Zizo het lekkerst. Dat heb ik niet geroosterd. De broden die ik gebakken heb van Glutafin en Scharr waren minder succesvol. Ik heb ze wel opgegeten, omdat ze lekkerder waren dan supermarkt-brood. Maar voorlopig stort ik me op de meelsoorten van Consenza en Zizo.
Ik wil mijn brood buiten de vriezer kunnen bewaren, en niet roosteren voor gebruik, omdat ik het dan makkelijk mee kan nemen als lunchpakket of zo.
... alleen ben ik pas deze week begonnen om bij te houden welke recepten ik precies gebruikt heb, en wat de bevindingen zijn. Wie weet wordt ik nog eens een expert  :oo
En dat terwijl ik tot voor kort nog nooit iets anders had gebakken dan vlees  ;)
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: miepie op juli 09, 2010, 22:10:10
Jetje het is een super recept! :jump: Ik was helemaal in mijn nopjes deze week. Eerst had ik een consenza bruin brood gebakken precies volgens jou recept. Het was super gelukt en vooral vers errug lekker.
 2 dagen later het meel vervangen door Hollands bruin van Zizo en verder precies hetzelfde. Had er zelf nog wat extra zaadjes doorgedaan en het proefde gewoon als meergranen brood! Ik was er zooo blij om. En ik ben nogal kritisch dus het wil wel wat zeggen dat ik het goed vond hihi.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op juli 09, 2010, 22:33:40
 :jump: ..ik heb er net ook weer 1 inzitten. Ik ben blij dat het bij jouw ook zo goed gelukt is, want ik weet ook hoe frusterend het is als je zoveel bakstenen moet weggooien. Ons zoontje wil ook niets anders meer proberen. Hij vind het nog steeds erg lekker. Als je het uit de diepvries even oppiept in de magnetron, zodat het een beetje warm is, komt het verse weer helemaal terug. Na een paar keer hoef je niet meer na te denken en weet je alle ingredienten/ hoeveelheden uit je hoofd. Dat maakt het allemaal weer wat gemakkelijker. En... je haalt 4 broden uit een pak... Binnenkort koop ik een elektrisch broodmes, dat lijkt me nog makkelijker. Succes met uitproberen, je hebt in ieder geval wat! :goedzo:
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: miepie op juli 10, 2010, 10:31:14
Ja het is echt een verademing eens een "normaal" broodje te eten. Vanuit de diepvries moet hij inderdaad echt even in de magnetron maar daarna is het goed te doen.
Ik kan me voorstellen dat je zoontje niet meer anders wil. Ik hou zelf wel van steeds weer iets nieuws uitproberen maar dit recept blijft in iedergeval een topper!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ing op juli 12, 2010, 13:32:22
Kan je het broodje ook in de oven bakken? Ik wil hem ook wel gaan proberen! Alleen ik heb echt slechte en wisselende resultaten met de BBM, vaak rijst ie niet goed en dan zitten er donkere plekken in het brood dat het niet goed gerezen en niet goed gaar is. Maar wil het ook wel nog proberen met de BBM, ik heb een AFK BM-2, geen glutenvrij programma.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Renate48 op juli 12, 2010, 14:23:10
Ik denk dat ik alles in mijn BBM doe en dan alleen maar op bakken zet.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ing op juli 12, 2010, 15:08:09
Hoe doe je dat dan met rijzen? Dan kun je het bijna ook gewoon in de oven doen toch?
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op juli 12, 2010, 15:13:43
Wij hebben een panasonic 255. Hij doet er 2 uur over/ donkere korst.
Gewoon proberen. De problemen met donkere plekken/ niet goed rijzen had ik ook vaak. Maar met dit brood niet. Ik heb er nu misschien al 30 gebakken en ze komen er telkens goed uit.
Het komt volgens mij doordat je de helft van de aangegeven hoeveelheid op het pak gebruikt. Er zit niet zo'n grote hoeveelheid in. Het kneed veel beter. Door het eiwit rijst het toch, dus je brood is even groot dan wanneer je de hoeveelheid op het pak aanhoudt. Alleen is dit brood veel luchtiger. Als je het eruit haalt zakt het iets in. Gewoon laten staan en pas aansnijden als het helemaal is afgekoeld (ong. halve dag).
Succes!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ing op juli 12, 2010, 18:28:31
Oke dankjewel! Dan ga ik het zo proberen, ben benieuwd!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op juli 12, 2010, 18:49:09
 :duimen2:
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: miepie op juli 12, 2010, 19:30:34
Ik heb geen speciaal glutenvrij programma op mijn machine maar heb een programma gekozen die 1 keer flink kneed en 1 keer maar kort om eventuele zaadjes er door te mengen. (zogenaamd sandwich programma) Dan lang rijzen en dan bakken. Hij doet er 3 uur over.
Ik denk inderdaad dat het vooral komt omdat het een kleinere hoeveelheid is en de machine dat gewoon beter aan kan.

Ik laat hem maar een uurtje afkoelen en dan is hij zooo lekker.  :duimop:
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: miepie op juli 12, 2010, 19:31:59
o ja en ik help ook altijd in het begin een beetje met mengen. Gewoon voorzichtig met een plastic lepel langs de kanten het nog niet goed gemengde deeg naar beneden duwen.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Myrquin op juli 12, 2010, 19:39:47
Wij bakken hier al tijden mee.(sinds ah het in haar assortiment heeft).
Eigenlijk precies zoals het op de verpakking staat. dus 450 gr meel, 450 water en gist. Alleen vanwege een te laag broodje doen wij er steeds meer gist in. Wat mij een beetje tegenstaat./ Ik zal het eens op jou manier gaan proberen.
Ze moet ook extra eiwitten vanwege een te laag gewicht en te weinig eiwitten inname, dus dat komt goed uit.
Wij kopen overigens tegenwoordig de meergranen versie. Heerlijk met allerlei pitjes en het lijkt volgens dochterlief erg op ;ons' brood.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Myrquin op juli 12, 2010, 19:40:34
Wij doen het overigens in een 'normale' bbm en dan kies ik voor het korte prgramma.(1 uur 20)
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op juli 12, 2010, 23:00:29
He Miep, kijk uit met te vroeg aansnijden. Door het eiwit wordt het brood vrij luchtig. Als je te vroeg gaat snijden, duw je het in elkaar als het nog warm is. Misschien met een elektrisch broodmes..., maar daar heb ik nog geen ervaring mee. Ik hoor het wel van jullie!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Myrquin op juli 13, 2010, 09:32:57
Wij hebben een elektrisch broodmes(heerlijk werken), maar moeten ook wachten tot het afgekoeld is. Je duwt het anders evengoed in elkaar.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: miepie op juli 13, 2010, 11:10:00
Ja klopt maar ik vind het na een uur wel genoeg afgekoeld (en kan dan niet meer wachten haha :D) en ik snij dan heel voorzichtig 2 of 3 plakjes af om direct te eten. Heerlijk met een plak kaas er op die dan nog een klein beetje smelt.
 Dan laat ik het nog verder afkoelen voordat ik de rest snij om in de vriezer te doen.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ing op juli 15, 2010, 18:58:00
Nou de BBM staat aan, ben benieuwd, wel een lang programma van 3u maar kon niet anders...
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op juli 15, 2010, 20:54:25
 :duimop:
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ing op juli 15, 2010, 21:51:29
Hij ziet er goed uit, ik ben echt erg benieuwd! Maar ga hem morgen denk ik pas aansnijden dus dan weten we meer of er geen gaten of ongare stukken in zitten en hoe het smaakt!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Myrquin op juli 21, 2010, 21:48:10
Bij mij vanmorgen mislukt.
Nu heb ik een langgerekte bbm(met 2 deeghaken) dus misschien was het te weinig.
Ik bak normaal met 450 gram van die meel met 8-10 gr gist en 425-450 water.
Nu had ik dus keurig het ei gesplitst en het wit geklopt.
de fiberhusk en water en olie zaten er al in en als laatste het meel erbij.
Hij kwam best nog wel omhoog, maar toen hij klaar was en in de bbm afkoelde zakte hij meteen al in. :duimlaag:
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ing op juli 27, 2010, 14:51:45
Na het aansnijden zag hij er goed uit, lekker zacht. Vandaag pas geproeft omdat ik een weekje niet thuis was. Maar de smaak valt me een beetje tegen. Daarnaast was hij erg uitgedroogd nadat ik het ontdooit had. Smaak was wat flauw, toch maar pitten en voedingsvezels erdoor doen. En brood is wel erg dun, gaat makkelijk kapot. Ik denk dat ik de volgende keer toch maar 300 gram meel probeer. Het vult ook nauwelijks vind ik en ik had bruine broodmix, maar het ziet er gewoon uit als wit brood...
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ing op juli 28, 2010, 11:52:48
Hoe kun je dat water trouwens zo nauwkeurig afmeten? Met mijn maatbeker kan dat niet...
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: soezepoes op juli 28, 2010, 12:00:19
Een weegschaal? 1 ml water is 1 gram. :)
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ing op juli 28, 2010, 12:31:17
Ah oke lekker slim..  :oops  Brood zit nu weer in de machine maar zit het nu ook weer te eten en vind het echt beetje flauw smaken.. heb er dan ook wat extra suiker in gedaan (heel klein beetje hoor) dus hoop dat dat helpt!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: soezepoes op juli 28, 2010, 12:40:44
Bij Consenza mix zit al zout toegevoegd maar als je van een ander merk meel bakt dan moet je er zelf zout bijdoen. Ik weet niet welk meel je hebt gebruikt?
Suiker helpt niet tegen het flauwe lijkt me. Anders iets meer zout gebruiken.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ing op juli 28, 2010, 12:46:37
Ja heb consenza gebruikt en dus geen extra zout gebruikt omdat dat er al in zit. Nouja ik wacht dit brood wel even af. Ik baal er zo van dat het niet vult, heb je tips daarvoor? Ik heb namelijk veel honger altijd..  :roll
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op juli 30, 2010, 22:34:42
Na het aansnijden zag hij er goed uit, lekker zacht. Vandaag pas geproeft omdat ik een weekje niet thuis was. Maar de smaak valt me een beetje tegen. Daarnaast was hij erg uitgedroogd nadat ik het ontdooit had. Smaak was wat flauw, toch maar pitten en voedingsvezels erdoor doen. En brood is wel erg dun, gaat makkelijk kapot. Ik denk dat ik de volgende keer toch maar 300 gram meel probeer. Het vult ook nauwelijks vind ik en ik had bruine broodmix, maar het ziet er gewoon uit als wit brood...

Hoi Ing, jammer dat het niet gelukt is. Mijn BBM doet er maar 2 uur over. Die van jouw 3 uur. Misschien dat dat de reden is dat het zo droog is?? Bij mij niet het geval. Bij mij is het ook een breed brood. Dat ligt misschien ook weer aan de bakvorm?? Meestal ontdooi ik het tegenwoordig in magnetron. Lekker zachte boterham. Hij eet meestal 2 dikke boterhammen met pasta of hagelslag. Misschien kun je ander beleg proberen? Succes met uitproberen!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ing op augustus 02, 2010, 14:43:52
Het tweede broodjes was iets beter gelukt, ik zal wel klein beetje van die donkere plekken maar komt denk ik door het water dat ik niet goed afgewogen had. Het is niet zo dat het brood helemaal mislukt was maar moest denk ik even wennen aan het brood enzo. Het is wel lekker zacht en de structuur en zachtheid lijkt op gewoon brood :) Ik blijf proberen!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: miepie op augustus 03, 2010, 19:52:54
Die donkere plekken kunnen er ook van komen als de fibrehusk niet goed gemengd is door het meel (een keer gelezen op het forum) Het beste kan je eerst alle droge ingr. zelf goed mengen in een kom en daarna pas de "natte" ingr.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op augustus 03, 2010, 21:52:34
.....of, warm water afmeten (ong. 38 graden), dan fiberhusk erin strooien. Dan gaat het bij mij ook altijd goed. Als de BBM gaat mengen, even meehelpen met spatel langs de kanten. Succes!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Druppie op november 16, 2010, 21:57:31
Ik heb dit recept ook geprobeerd en na de misbaksels van eigen deegmengsel en Schar ben ik dolenthousiast. Ik ga het alleen nog met een snufje zout extra proberen. Ik heb een AFK bbm en daar zit gewoon geen goed programma bij, dus ik heb gekozen voor het deegmaakprogramma (mixen en rijzen) en toen het mooi gerezen was heb ik gewoon gekozen voor 'bakken' gedurende 70 minuten. Helemaal top!  :duimop:
Ik had voor mezelf een boterham meegenomen naar het WKZ en de verpleegkundige daar was helemaal enthousiast, ze heeft zelfs de afd. dietetiek nog gebeld, maar die konden er helaas niets mee omdat ze nu eenmaal 'voorverpakt' brood moeten nemen...
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op november 19, 2010, 15:00:23
'k Ben heel blij dit te horen. Fijn dat ik anderen kan helpen met dit recept. Bij mij zijn er ook zo ong. 20 mislukt, voordat dit brood eruit kwam. Ons zoontje eet het nog steeds goed en hij blijft het lekker vinden. Een beetje zout is misschien wel een goed idee. Zal ik ook eens proberen. Succes!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Angel76 op februari 01, 2011, 16:12:48
Ik heb dit recept nu uitgeprobeerd voor zowel wit als meergranen van Consenza en mijn dochtertje vind het heerlijk! Na 1 jaar steeds hetzelfde te eten kunnen we eindelijk eens afwisselen met brood dat ze lekker vind!!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: fish op februari 02, 2011, 18:48:56
Toevallig heb ik vandaag ook weer eens brood gebakken en toevallig ook deze consenza meergranen en ik ben er heel erg tevreden over. Gewoon gedaan wat er op het pak stond en dat in mijn AFK bbm op stand 4.

Ik had er nog wat extra pitten bij in gedaan omdat ik wel van goedgevuld meergranen hou.
Niet ingezakt, geen gekke plekken, gewoon een perfect broodje en lekker makkelijk en lekker lekker. Ik heb het gesneden en de helft in de vriezer gedaan om te testen hoe het zich houd na ingevroren te zijn geweest.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Marianne57 op juni 13, 2011, 17:45:54
Hallo.
Ik ben nieuw hier maar had je recept voor constanza bruin geprobeerd  3 broden perfect en lekker.
Nu heb ik er vandaag een met meergranen van constanza gebakken zelfde recept als jouw recept van bruin maar dit zakt helemaal in na het bakken,heb jij enig idee waardoor dit komt?
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op juni 13, 2011, 22:06:24
Zakken ze heel erg in of een klein beetje? Bij mij zakt de bruine nl. ook altijd wat in. Laat ik gewoon zo afkoelen. Als ik het snel wil aansnijden gebruik ik een elektrisch mes. Als ik het een paar uurtjes laat staan kan ik een gewoon mes gebruiken.

De meergranen heb ik nog nooit geprobeerd, dus daar heb ik geen ervaring mee. Goede hoeveelheden gebruikt? Anders durf ik je niet te zeggen waar het aan ligt. Het kan best zijn dat hij flink inzakt, maar dat de smaak toch goed blijft. Even uitproberen.

Fijn dat het bruine brood goed bevalt!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Angela76 op juni 24, 2011, 15:35:52
Ik heb nu dit recept met conzensa meergranen in de bbm zitten. Ik heb ook een panasonic met gv programma. de sd 254. Ik heb echt het recept zoals Jetje hem geplaatst heeft gedaan. Ik ben benieuwd. Ik vond dat er wel heel veel gist ingaat. Ik gebruik anders maar de helft. Over een uur weet ik het.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op juni 24, 2011, 18:08:18
Bij de consenza bruin gebruik ik altijd 4 gr gist. Door het eiwit wordt het nog luchtiger. Ik ben benieuwd of de meergranen lukt. Ik heb het nog nooit geprobeerd. Zitten daar zaadjes/ pitjes in? Daar houdt mijn zoontje nl. niet van. Anders wil ik het ook weleens proberen.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Angela76 op juni 24, 2011, 18:57:35
Helaas, ingezakt. En niet een klein beetje ook.  :( Maar ik ga het nog een keer proberen. Het kan zijn dat hij is ingezakt doordat de buitendeur gebruikt werd en dan tocht het nogal in de keuken. En nu met deze wind waait het gewoon naar binnen. Lijkt me ook niet goed voor een afkoelend brood. Volgende keer wil ik hem in de voorraadkast af laten koelen.....

Jetje, Er zit lijnzaad en 1 of ander soja zaad? Ik weet niet niet of de verdere samenstelling verschilt met de bruine mix.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Angela76 op juni 25, 2011, 15:03:48
Goed vandaag het brood toch gesneden met de snijmachine. En de plakken vielen best mee. Dus ik heb het mee gehad naar het werk. Daar besmeerd en heerlijk brood. Je kunt het zelfs dubbelklappen.

Dit ga ik meer maken. Al heb je wel weinig meel in je plakje. Je moet wel veel sneetjes eten om voldoende binnen te krijgen.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Angela76 op juli 02, 2011, 20:54:42
weer een brood van meergranen gebakken. En dit keer een veel beter resultaat. hij is minder ingezakt. En weer heerlijk. :P
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: bloemetje op juli 02, 2011, 22:33:13
 :duimop:
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Mama van F. op september 19, 2012, 15:37:21
Dit is al een wat ouder topic maar ik zou graag een tip geven tegen het inzakken.

Ik maak dit recept met Consenza meergranen en heb heel veel aan dit recept gehad omdat mijn dochtertje dit brood veel liever eet dan dat droog glutenvrij brood uit een pakje. Zo kan zij ook boterhammen eten die lekker zijn en op normaal brood lijken.

Tegen het inzakken doe ik er als laatste ingrediënt nog 5 gram xanthaangom bij, helpt echt enorm en mijn brood wordt veel gelijkmatiger gebakken.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: W op september 20, 2012, 18:14:06
Wat zijn precies de ingredienten dan? Heb die laatst ook gemaakt maar dan zonder xanthaangom met 4gram gist. Zakte niet in, maar was wel ergg machtig.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Mama van F. op september 20, 2012, 20:34:32


263 handwarm water + 5 gr fiberhusk
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eiwit (eiwit scheiden van dooier en mixen met staafmixer)
225 gr consenza bruin meel
4 gr gist

In deze volgorde erin!

BBM Panasonic 255 glutenvrije programma (2 uur) en evt. harde korst.

Als de BBM de eerste keer mixt, help ik even mee om de randen schoon te vegen (natte spatel)


Exact hetzelfde als het orginele recept uit dit topic, maar dan dus met consenza meergranenmix en 5g xanthaangom extra.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: krista op december 14, 2012, 13:08:36
heeft iemand dit brood al een keer in de oven gebakken??
Ik gebruikte nl ook altijd consenza bruin om brood te bakken in de oven maar het rees helemaal niet en dit deed ik dan in de oven op 50 graden dan duurde het 45 min. voordat het iets gerezen was. Na heb afbakken was de korst knetter hard. Rosalie had het brood wel maar liet de korsten altijd liggen :s beetje jammer omdat het brood meer uit korst bestond dan uit iets anders ;)
Bij ons in het dorp kun je alleen maar consenzameel kopen dus wel heel handig maar dan moeten de broden wel goed lukken anders heb je er niet zoveel aan.
Dus ben ik heel benieuwd of iemand dit recept al eens heeft gebakken in de oven
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: gerdien028 op december 20, 2012, 20:17:01
 :)

hey hoiii hallo,

wat een heerlijk recept... heb het nu 4 keer gemaakt en heeeeerrrrrlijkkkkk

thanks
 :duimop:
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ElseMG op april 06, 2013, 09:36:26
Mijn eerste poging zit net in de bbm...ben benieuwd!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ElseMG op april 06, 2013, 10:34:40
Het gaat niks worden...m'n bbm heeft het begeven, de stoppen sloegen door toen ik m aanzette...balen!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: roozjuhz op april 08, 2013, 19:08:00
Zou je een eiwit kunnen toevoegen aan elk willekeurig broodrecept of moet je dan iets anders schrappen?? Ik maak altijd een 500grams broodje uit de panasonic BBM met Twello's boerenbruin en nu heb ik iets vaker dat deze niet heel luchtig meer is dus ik zou dit graag willen proberen! Iemand tips/ ervaring?
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: francien71 op mei 07, 2013, 08:16:54
Net op zoek gegaan naar een recept. Had (dom) gelijk een grote zak consenza voor bruin brood gekocht.
Gedaan wat op de zak stond. Brood is niet te eten.

Vandaag dus het recept van pagina 1 van dit topic proberen.
Ben erg benieuwd....
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: petraw op mei 07, 2013, 08:32:11
Succes Francien!
Nog niet zo lang geleden heb ik me ook aan Consenza gewaagd en was eigenlijk gewoon verontwaardigd over het slechte resultaat van het bijhorende recept op de verpakking! Ik dacht niet dat ik erg kinderachtig was met dingen niet lusten enzo, maar heb er dan ook geen andere woorden voor dan jij: niet te eten! Dit brood kunnen we op deze manier gebakken onze kinderen niet aandoen.....
Het recept van pagina 1 gaf wel een verbetering gelukkig, maar helemaal tevreden was ik nog niet.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: francien71 op mei 07, 2013, 19:39:56
Wat een verschil zeg.

Met het recept op pagina 1 hebben we nu gewoon lekker zacht brood.
Yana is blij !
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: francien71 op mei 08, 2013, 08:59:48
Het lekkerste brood tot nu toe zegt ze.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: petraw op mei 08, 2013, 09:19:19
 :lol: Wat leuk dat ze zo enthousiast is!
Waren jullie niet meer tevreden over je oude mix van Glutafin?
Gistermiddag is onze nieuwe fornuis gearriveerd, met de nieuwe oven ga ik het recept ook binnenkort weer uitproberen.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: reisa op mei 08, 2013, 11:12:01
Ik gebruik ook het recept op pagina 1, maar dan met de meergranenmix. Mislukt nooit en heel lekker brood.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: francien71 op mei 08, 2013, 11:41:40
Petra, we waren nog wel tevreden hoor over Glutafin, maar ik ging op zoek naar iets goedkopers wat ook lekker zou zijn.

Nu vindt ze dit brood dus lekkerder dan glutafin.
Ziet er ook meer als "normaal" brood uit vind ik. Stuk zachter
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: petraw op mei 08, 2013, 19:34:14
Bijkomend voordeel is, dat als ik het goed heb, er geen tarwezetmeel in Consenza wordt gebruikt en in Glutafin wel. Je weet nooit of dat toch weer een klein beetje zal helpen bij Yana ;)
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ElseMG op juni 08, 2013, 10:20:44
Begin april heb ik dit recept geprobeerd en toen begaf mijn BBM het....gisteren een nieuwe BBM gekregen en die staat nu net te draaien...ben zo benieuwd!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ElseMG op juni 08, 2013, 13:10:48
M'n broodje is klaar, kan niet wachten om te proeven!
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: ElseMG op juni 08, 2013, 13:51:38
Heerlijk broodje! Voor herhaling vatbaar.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: petraw op juni 08, 2013, 14:10:43
 :duimop:
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Lieske op juni 08, 2013, 19:15:27
Ziet er heerlijk uit  :P
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Jelly op juni 09, 2013, 20:44:24
Vandaag het brood gebakken. Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een bakmachine met een glutenvrij programma . Het brood zag er veelbelovend uit maar zakte wel terug toen ik hem onder een theedoek legde en liet afkoelen.
Het was een mooie bol eerst. Alleen vond ik het erg licht. Ik ben gewend om met teff te bakken dat is een stuk zwaarder. Een snee van consenza woog 42 gram en teff brood weegt 72 gram per snee.
Volgende keer toch eens experimenteren en 100 gram consenza vervangen door witte teff. Zou dat kunnen?
Zou je het brood niet in de machine kunnen laten en de klep open zetten, theedoek erover tot hij is afgekoeld vraag ik me af. Zo zonde als hij in elkaar zakt.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Lieske op juni 09, 2013, 22:30:05
dat zou ik zeker proberen Jelly.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Frie op juni 11, 2013, 20:20:13
Vanmiddag het brood gebakken met broodmix van Schar. Hij werd niet erg hoog, maar zag er mooi uit.
Toen ik de deeghaak eruit wilde halen en het brood even op zijn kop zette, verdween de deeghaak :?
Wat bleek........het brood was wel erg luchtig geworden, hij was hol van binnen :lol:. Toen ik hem later aan sneed, leek het wel een grot met ijspegels van binnen, een echt kunstwerk!! Maar ja, weinig brood om op te eten. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik bak regelmatig brood n de BBM, maar dan met hele eieren en die lukken altijd wel. Ik vond de smaak van dit brood wel lekker, wat zoutloos. En de structuur was ook mooi. Maar hoe kan ik nu zo'n hol brood krijgen die verder wel goed gaar is??? :?
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Lieske op juni 11, 2013, 22:27:26
Teveel gist misschien  :?
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Frie op juni 12, 2013, 07:54:10
Ik had precies de hoeveelheid gist gedaan, als op het recept stond. Zelf dacht ik misschien te droog, dat het deeg na het kneden niet van binnen opvult, maar langs de randen blijft staan.
Ik ga straks weer een broodje proberen, het is wel goed te eten, wat zoutloos, maar dat kan ik aan passen. Eens kijken hoe het dan wordt. Jullie horen er nog van. ;)
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Lieske op juni 12, 2013, 08:32:06
Heb je de hoeveelheid gist gebruikt voor de bbm of voor de oven   :?
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Frie op juni 12, 2013, 13:02:43
Vanmorgen weer een nieuw broodje geprobeerd, en hoera!!! het is gelukt :duimop:.
Ik denk dat ik de vorige keer té enthousiast met de spatel het deeg heb geholpen te kneden waardoor er teveel lucht in het brood kwam. Nu alleen de kanten schoon gemaakt, en iets meer zout gebruikt (krap 1 theelepel) en het kapje heb ik net op en het smaakt voortreffelijk! Bedankt voor dit recept.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Jelly op juni 15, 2013, 19:14:59
Vandaag hetzelfde broodje gebakken maar een deel vervangen door teff meel. Ere wie ere toekomt voor dit fijne recept natuurlijk, maar deze was zeer geslaagd, ik voegde er nog een schep vol nootjes bij in.(http://)
Ik liet hem afkoelen in het blik en hij zakte niet in.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Angela76 op juni 16, 2013, 12:08:16
hmmm, misschien toch nog eens proberen met mijn havermeel?
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: evy2009 op oktober 19, 2013, 13:14:41
Ik heb gisteren dit brood gebakken en in één wordt geweldig, lekker zacht en wordt niet snel droog.

Het brood laat ik heel en vries het niet in, ik snij pas plakken af als ik ze nodig heb.
Ik ben bang dat het het in de vriezer weer erg droog wordt!

Hier voor bakte ik met Doves Farm en als het brood daarvan net gebakken is, is het lekker maar na het in gevroren te hebben erg droog en valt het bijna uit elkaar.

Zou ik met het meel van Doves Farm ook dit recept kunnen proberen?Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: AnnaJip op november 06, 2013, 14:21:47
Ben een paar maanden geleden begonnen met gv bakken, dit recept was het eerste dat ik probeerde en het lukt altijd. Bovendien vindt mijn dochter het erg lekker en kunnen andere baksels haar tot nog toe niet bekoren. Dusssss....errug bedankt voor dit recept.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Angela76 op november 06, 2013, 15:21:46
Ik denk dat dit komt omdat het erg luchtig en zacht is. Ik heb het nog niet geprobeerd met havermeel, toch eens doen.
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: francien71 op december 15, 2014, 17:02:59
Ik gebruik dit recept al een tijdje, maar nu kon DEEN de consenza niet leveren......

Met boekweit en met schar geprobeerd. Beiden mislukt....
Iemand ervaring hiermee ?
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: petraw op december 15, 2014, 20:12:28
'k Zou enkel een recept voor je hebben van een mengsel van Schär B en boekweitmeel, of Schär B met havermeel. Ik bak daar bolletjes van in de oven.
En dan zou je vanaf morgen ook nog kunnen kijken of onze spiksplinternieuwe Albert Heijn wel Consenza verkoopt  ;)
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: francien71 op december 16, 2014, 07:53:39
Petra dat recept van boekweit/schar wil ik wel. Beiden heb ik in huis.

Gisteravond al een rondleiding gehad in de nw ah omdat Lisa er gaat werken.
Ze hebben wel de eigen merk broodmix, maar geen consenza helaas
Titel: Re:consenza bruin BBM
Bericht door: Bella op januari 29, 2015, 14:36:51
Hallo Bloemetje,

Even vraag over je lekkere broodrecept. Wat doet fiberhusk en is het noodzakelijk in het recept?