Mijn forum

Coeliakie => Coeliakie bij kinderen => Topic gestart door: Krijn op februari 26, 2009, 15:40:32

Titel: Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op februari 26, 2009, 15:40:32
Hoi,

Even een vraag, kan nergens het antwoord vinden.
Mijn zoontje van 14 maanden moet per direct aan de gluten omdat we op 1 april in het Erasmus een afspraak hebben. Mijn vraag is nu hoeveel moet ik hem geven? Is 1 boterham per dag voldoende? Of moet hij er meer van hebben. Probleem is namelijk dat hij heel erg slecht eet. Dus wat zou ik kunnen geven zodat hij veel gluten binnenkrijgt?

Alvast bedankt.
Groetjes Marjolijn.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: soezepoes op februari 26, 2009, 17:26:38
Heb je geen glutenpoeder voorschrift gekregen ? Dat is namelijk gebruikelijk. Ik zou maar eens met het Erasmus bellen wat de bedoeling is als ik jou was. :)
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: tine op februari 26, 2009, 19:39:54
Het is alleen zinvol om een bloedonderzoek en/of darmonderzoek naar gluten te doen, als iemand 3 maanden gewoon gluten gegeten heeft, dus brood, koek, pasta etc. Maar ik neem aan dat die afspraak van 1 april niet meteen om een darmonderzoek (biopt) gaat?? Misschien wel een bloedonderzoek. En een slimme arts zal zelf ook wel bedenken of die tijd te kort is om duidelijkheid te geven. Dus: bel even met het ziekenhuis, wat precies de bedoeling is. En of het verstandig is het huidige eetpatroon te veranderen of te handhaven. Jij weet of je kind erg mager/ ziek is. En hoeveel gluten hij binnenkrijgt. En misschien ook wel hoeveel last hij van gluten heeft. Ik zou echt even overleggen.  ;)
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: marielle1982 op februari 26, 2009, 23:03:27
Hallo,

Mijn dochtertje van 10 maanden heeft koemelkallergie en ze verdenken nu al een tijd dat ze Coeliaki heeft, dus moest haar alles glute-vrij en koemelk vrij  te eten geven. en nu gaat het super goed met haar. Geen enkele klacht meer.

Er is hier een paar weken geleden iets verkeerd gegaan, Ik heb haar liga start gegeven, er stond in grote letters op de voorkant: Gluten en koemelk vrij. Dus dacht dit kan en mag. 's nachts heeft ze verschrikkelijk krampen gehad, en de dagen erna ook, Ook alle andere klachten kwamen weer. Tja. Ik gaf haar een koekje per dag. We snapte er niets van. Tot dat mijn man nogmaals alle verpakkingen na ging kijken. en wat staat er in mini-letters achterop de liga start:  gemaakt in een bedrijf waar ook tarwe, gluten, melk, ei en sesam worden verwerkt Heb meteen haar dietiste gebeld, En mocht haar niet meer de liga start geven, en de klachten verdwenen weer. Wat heb ik me schuldig gevoeld zeg. Het kleine meisje heeft zo'n pijn gehad.

Nu wil de kinderarts een biopt doen, maar daar moet ik haar eerst drie maanden glutespul geven, Het is minimaal wat ik moet geven, maar ze reageerde alleen al zo verschrikkelijk op een product wat alleen maar in een zelfde fabriek is geproduceerd als waar ook gluten worden verwerkt. Ik wil dit eigenlijk niet. Waarom zou ik dat kleine meisje door een hel laten gaan. Waarom zou ik de officiele diagnose willen. Het gaat nu toch goed met haar, nu we de gluten en koemelk vermijden. Die gluten gaat toch schade brengen aan haar darmen en de kinderarts kon geen duidelijk antwoord geven wat die schade in de verdere toekomst zou betekenen voor haar!

Waarom hebben jullie gekozen voor de officiele diagnose? Waarom hebben jullie die moeite genomen en daarvoor pijn geleden?

Ik hoop dat iemand een antwoord heeft voor mij! Ik zit echt in de put!
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Astrid op februari 26, 2009, 23:47:14
Ik zal hoe dan ook een officiele diagnose willen, je weet anders nooit of het niet ergens anders aan ligt. En een glutenvrij dieet valt echt niet mee. Mijn zoon knapte toen hij 3 was ook op van een koemelkeiwitvrij dieet. Misschien heeft je dochtertje alleen een koemelk allergie.
Toen mijn zoon 7 was is coeliakie geconstateerd na een biopt.

Ik zal het echt laten onderzoeken, je moet echt niet het risico lopen voor niks glutenvrij te gaan.

Mijn zoon heeft altijd probleemloos de liga start kunnen eten.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op februari 27, 2009, 09:52:09
Bedankt voor de reacties.

Ik heb geen glutenpoeder voorgeschreven gekregen. Ben zelf met glutenvrij eten begonnen en de kinderarts van het streekziekenhuis heeft mij verteld dat ik weer gewoon gluten moet gaan geven.
Maar mijn vraag was toen hoeveel heb je nodig op een dag. Ik heb een hele slechte eter....

En over de diagnose, ja ik wil zeker weten of ik mijn kindje niet tekort ga doen de komende jaren, dus het zal even flink aanpoten worden.

Hij heeft nu al 2 dagen gluten gegeten en nog nergens last van. Maar dat kan misschien nog komen? Of moet je gelijk last hebben als je het gegeten heb? Hij heeft nu 5 weken glutenvrij gegeten, zou zijn darm dan weer wat genezen kunnen zijn?

Ik ga een koekje aan hem geven.

Groetjes en bedankt.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: marielle1982 op februari 27, 2009, 18:21:33
En hoe denken jullie dan over de eventuele schade de aan de darmen komen? De kinderarts en dietiste, konden mij niet verzekeren dat die schade niet blijvend is, en wat dat zou betekenen voor de toekomst.

Ik zou het inderdaad wel willen weten, maar ik wil haar geen pijn laten lijden!
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: yvonnezet op februari 27, 2009, 19:32:16
De schade aan de darmen hersteld zich weer als er glutenvrij eten gegeven wordt. Des te jonger hoe minder schade er al is geleden. Meestal is er eerst de diagnose en daarna aan het dieet. Voor nu dus erg vervelend dat je weer gluten moet geven, maar wil je 100% zekerheid, dan is het echt noodzakelijk! Het dieet moet levenslang gevolgd worden, dat is dus geen pretje als de diagnose niet zeker is.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: tine op februari 27, 2009, 21:14:05
Ik zou het wel zeker willen weten. Omdat je kind haar leven lang vast zit aan een glutenvrij dieet. Daar kun je dus nooit even ""vakantie van nemen"". Bij alles wat ze doet en waar ze heengaat, moet je dingen organiseren. Zomaar spontaan uit eten, of op een terrasje, naar de kinderboerderij of dierentuin, dat kan niet zomaar. Je moet dingen regelen met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, de basisschool, vriendinnetjes waar ze gaat spelen, opa's en oma's, clubjes en verenigingen, noem maar op....

Wij hebben een ""echte"" diagnose en dan nog is het lastig om voet bij stuk te houden tegenover buren, vrienden, kennissen en familie die niet begrijpen dat je kind van 1 kruimeltje gluten al ziek kan worden. ""1 snoepje mag toch wel?"" zegt oma 1, en "" ik heb niets voor jou"" zegt oma 2 als we op visite komen. Het is toch makkelijker als je zelf duidelijkheid en zekerheid hebt over de diagnose. Dan sta je tegenover anderen ook zekerder in je schoenen.

Een andere vraag is, wanneer je de diagnose helder wilt krijgen. Ik denk des te jonger je haar gluten geeft, des te beter. Dan zal ze zich daar later niets van herinneren. En des te jonger ze is, des te beter/ sneller zullen haar darmen zich weer herstellen. Dat zal de kinderarts je ook vertellen. Bovendien is het prettig als ze nog niet op school zit en nog niets van haar lessen hoeft te missen. En 3 maanden op een mensenleven... als je er middenin zit, duurt het natuurlijk erg lang. Maar later ligt het weer achter je en weet je waarvoor je het hebt gedaan. ALS... er tenminste een duidelijke diagnose uitkomt, en dat is wel te hopen.

Dat wil niet zeggen dat het makkelijk wordt. Het vaststellen van een diagnose kan een lijdensweg zijn, voor ouders en kind. Want je maakt je eiegn kind bewust weer ziek. Aangenomen dat gluten de boosdoeners zijn. Maar je wilt toch weten of er niet iets anders aan de hand is. Want het kunnen ook darmparasieten zijn. Of een overgevoeligheid voor melk. Of niet goed volgroeide darmen. Of.... etc.

Mijn zoontje was heel ziek toen de diagnose werd gesteld. En we hadden 2 reacties: eindelijk konden we iets doen om hem beter te maken. Maar we waren ook verdrietig dat hij zijn leven lang deze ziekte zou hebben. Twee jaar later heeft de arts nog voorgesteld om een controlebiopt te doen (dat was het oude beleid, nu gebeurt dat niet meer). Dat heb ik toen geweigerd, ik zag het nut er niet van in, ik wist zeker dat hij coeliakie had en dat het niet over was. En ik wist hoe gevoelig mijn zoontje was (hij reageert ook op die Liga eerste stap, maar dat komt omdat er dextrose/glucose of maltodextrine van tarwe in zit, hij is extreem gevoelig). Dus ik dacht, dat houden we geen 3 maanden vol, nog geen 3 weken en zelfs geen 3 dagen... Alles wat hij met gluten eet of drinkt, komt er met een boog weer uit. Dus ik snap wel dat je er als een berg tegenop ziet.

Je kunt natuurlijk ook afspraken maken met je kinderarts. Als het helemaal niet meer gaat, dat je dan met spoed daar terecht kunt, dat je dan eerder haar bloed laat onderzoeken, en na hoeveel weken dat dan kan. Bv. als ze blijft overgeven, uitgedroogd raakt, of meer dan 2 kilo gewicht kwijt raakt bv.

En wat ook nog kan: dat je laat onderzoeken in haar bloed of ze de erfelijke factoren heeft om coeliakie te hebben/ of te ontwikkelen. Dan ben je ook een stapje verder.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op februari 27, 2009, 22:23:01
Dank je weer voor de reacties.

Maar even nog een vraag, kan het zijn dat er een week overeen gaat eer dat mijn zoontje echt ziek gaat worden van de gluten? Dus koliekaanvallen krijgt zoals de vorige keer gebeurde?

Ontlasting is al onderzocht, geen parasieten.

Ik ben nu 3 dagen gluten aan het geven en hij gaat al ander gedrag vertonen, meer huilerig en niet naar bed wilen.

Ik hoop echt op reacties.

Groetjes marjolijn.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Lirio op februari 27, 2009, 22:37:48
Krijn, dat kan inderdaad.
Je hebt ook mensen met coeliakie die een vertraagde reactie hebben. Dat is toch per persoon heel verschillend.
De een die gaat na een half uur al overgeven en de ander is pas de volgende dag aan de diarree.
Heel wisselend dus.
Dat is meteen ook het lastigste van coeliakie, het heeft zeer uiteenlopende symptomen.

Verder is het zo dat als er eenmaal coeliakie aangetoond is en je kind een glutenvrij dieet volgt de darmen zeker zullen genezen. Hoe lang dat precies doet is ook per persoon weer verschillend, maar uiteindelijk genezen de darmen bij kinderen wel.
Daarom is het ook belangrijk dat je nu zekerheid krijgt nu je kind nog klein is.
Bij volwassenen is het namelijk weer een heel ander en veel lastiger verhaal.
Zoals tine al aangeeft, ze zullen zich het niet eens meer herinneren.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op februari 27, 2009, 23:33:44
Dank je Lirio!

Wij hebben krijn al eens op glutenvrij dieet gezet, na 4 weken weer gluten introductie. Na een week de eerste verschijnselen, een dikke maand gluten gegeven. Toen strikt 4 weken helemaal geen gluten meer, weer een heel ander kindje. En nu moeten we dus van de kinderarts weer starten met gluten, ben nu 3 dagen bezig. De eerste verschijnselen doen zich al voor.

Nou, we wachten rustig af. Ik ben in ieder geval al wel zo ver dat ik wil gaan voor de diagnose. Hoeveel pijn dat ook gaat kosten. Ik hoop hem alle troost te kunnen bieden die hij nodig heeft.

Groetjes Marjolijn.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Lirio op februari 27, 2009, 23:40:57
Heel veel sterkte met de glutenbelasting, heel moeilijk maar probeer voor ogen te houden waar je het voor doet.
Als de uitslag geen coeliakie is, weet je dat je verder moet gaan zoeken en als het wel coeliakie is weet je wat je te doen staat, en waar je het voor doet.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: marielle1982 op februari 27, 2009, 23:51:05
Koelmelkallergie heeft ze iig. dat was al vrij snel duidelijk. Maar toen we eenmaal met vaste voeding begonnen, kwamen de klachten terug. Ook kreeg ze bloed bij haar ontlasting. Iets wat volgens de kinderarts niet bij coeliaki past. Toch is toen een bloedonderzoek gedaan, dat was november j.l. en aan bepaalde waardes konden ze zien dat er iets aan de hand was. Op parasieten e.d. is de onlasting toen onderzocht. Dat had ze niet. Ook hebben ze haar anusje goed onderzocht op kloofjes, en/of aambeien.

Toen we andere flesvoeding kregen, en gluten en koemelkvrij eten zijn gaan geven, gingen de klachten weg. Ook is het bloed nooit weer terug gekomen. Ze is wel klein. Maar ze is dan ook begonnen met een geboortegewicht van 1700 gram.

Volgens de kinderarts is de kans groot dat ze "het" heeft.  Het komt verder niet in de familie voor, tenminste....... (mijn vader had altijd veel darmklachten, maar dat is nooit onderzocht. Mijn moeder vertelde dat.)

Ik wil jullie iig heel erg bedanken jullie reacties. Toch ben ik er nog niet helemaal uit. Aan de ene kant, wil ik haar dat dieet besparen. Ze mag helemaal niets. en ze wil zo graag. Het is echt een lekkere eter. Maar aan de andere kant, wil ik haar geen pijn doen.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op februari 28, 2009, 15:09:13
Hoi Marielle,

Ik wil mijn zoontje ook zeker geen pijn doen. Maar het is nu even 8 weken. En wie weet als ik hem op dieet zet en het blijkt niet zo te zijn... dan voel je jezelf ook schuldig hoor.

Vannacht heeft hij tot 2 uur liggen gillen.

We wachten weer af.

Groetjes Marjolijn.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: yvonnezet op maart 01, 2009, 00:25:30
Ach Marjolijn wat zielig voor je zoon. Ik heb de weken voor het biopt elke avond bij Isabelle in bed gelegen en gewereven over haar buik tot ze sliep en dan kon ik zachtjes wegkruipen. Sterkte ermee.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op maart 01, 2009, 13:00:31
Hoi Yvonne,

Ja, je doet er alles aan he? Maar mijn zoontje wordt juist midden in de nacht wakker om dan te blijven huilen/gillen.

Vannacht heeft hij trouwens goed geslapen bij opa en oma.

Fijne zondag.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: glutenvrije mama op maart 02, 2009, 10:55:48
Wat is het erg he, om gluten te geven als je weet of vermoedt dat het slecht is voor je kind. Bij ons zat er 6 weken tussen vermoeden en weten dwz het biopt. Het leken wel 6 jaar. Ons kereltje was graatmager, sip, bleek, had een  bol buikje en at niks.
Heb er met de grootst mogelijke moeite nog gluten in gekregen: paprika chips, schepje brinta door de yoghurt, hapje koek, hapje boterham met chocopasta. En toen dat vreselijke biopt...
Toch ben ik blij dat we hebben doorgezet. Het is toch een kwestie van zachte heelmesters en stinkende wonden. Nu gaat het erg goed met hem al valt het dieet niet mee.
Overal loop je er tegenaan: altijd handjes wassen, geen speelgoed in mond, geen chocolade paashaas, eeuwig uitleggen, altijd gedoe op de creche, altijd gedoe met feestjes en verjaardagen etc. Hij kan zo'n verdriet hebben als we iets van hem af moeten pakken omdat het (sporen van) gluten bevat, soms zie je het nog maar net op tijd.
Ik zou hem zo weer 6 weken gluten door de strot duwen en een biopt laten ondergaan als er een kans bestond dat dat uitwees dat hij het niet zou hebben...
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op maart 17, 2009, 15:04:09
Nou, we zijn nu al 4 weken bezig met glutenbelasting en ik moet zeggen, hij krijst niet meer.

Nu ga ik dus aan mezelf twijfelen.

Symptomen die ik nog wel waarneem:
Slecht slapen, wit gezichtje, niet aankomen en geen eetlust hebben. Op een hele dag eet hij misschien 4 hapjes fruit, 1 blokje brood van 1cm en wat vla als toetje.

Dat is toch niet goed?

Zouden jullie de bioptie laten doen? Die symptomen die ik hierboven beschrijf, zijn die voldoende voor zo'n onderzoek?

Bedankt weer voor het lezen.

Groetjes een onzekere moeder.

Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op maart 18, 2009, 15:36:36
Hoi, jammer dat ik nog geen reacties heb gehad. Heeft iemand een idee of de symptomen wisselend kunnen zijn?

Alvast bedankt.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Astrid op maart 18, 2009, 16:10:03
Citaat
Slecht slapen, wit gezichtje, niet aankomen en geen eetlust hebben. Op een hele dag eet hij misschien 4 hapjes fruit, 1 blokje brood van 1cm en wat vla als toetje.

Als dit de enige symptomen zijn denk ik niet direkt aan coeliakie, dat hij wit zien en niet aankomt kan goed komen doordat hij zo weinig eet.
 Maar als je zelf twijfelt zal ik zeker een biopt laten doen, dan heb je tenminste zekerheid.

Je zoontje eet wel heel erg weinig vind ik, maar ja je kan ze zo moeilijk dwingen als ze nog zo klein zijn.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op maart 19, 2009, 21:26:28
Bedankt Astrid voor je bericht.

Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Lino op maart 19, 2009, 22:40:06
Er zijn niet echt standaard symptomen die horen bij coeliakie denk ik Krijn, de één krijgt daar last van en de ander weer van iets anders. Met kleine kindjes weet ik het niet zo heel goed, maar als ik zo je verhaal heb gelezen zou ik gewoon het biopt laten doen, dan heb je zekerheid! En aan de symptomen te lezen gaat het toch niet helemaal goed met hem en dat zou van coeliakie kunnen komen, dus ik zou het laten uitsluiten. Dan kun je dat misschien straks wegstrepen en dan kan er verder gekeken worden. Probeer wel zo veel mogelijk gluten te laten eten, één blokje brood per dag lijkt mij wel een beetje weinig...Veel succes en sterkte ermee!
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Lief_29 op maart 19, 2009, 22:43:18
Kan het niet zijn dat hij een beetje een hekel aan eten heeft gekregen? Denk zo maar wat hoor... Kan het ook volledig mis hebben.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op maart 23, 2009, 13:30:43
Hoi Lief,

Dat klopt denk ik wel dat hij een hekel aan eten heeft gekregen, maar hoe komt dat???

Ik denk door de pijn die hij altijd gehad heeft.

We gaan binnenkort naar Het Erasmus toe.

Bedankt voor de antwoorden.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op mei 01, 2009, 22:26:43
Zo, vandaag hebben we bloed laten prikken in het zkh. A.s donderdag krijgen we telefonisch de uitslag. En oooooo, wat ben ik bang voor een negatieve uitslag. Ik weet gewoon zelf voor 95% zeker dat het Coeliakie is, ben zelf al 2 keer bezig geweest en eliminatie en provocatie....
Ik heb zelf zoiets, laat het aub coeliakie zijn, dan beginnen we met een dieet en krijg ik een heeeeeeeeel ander kindje.

Nou, het is even een spannende week!

Fijn weekend!
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: lies merceij op mei 01, 2009, 22:35:18
Succes met het wachten word er ook nog een biopt gedaan om 100% vast te stellen of het idd Coeliakie is  ;)
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op mei 02, 2009, 22:06:35
Hoi,

Ja, als de test donderdag positief blijkt dan wordt er een biopt gedaan. Ik hoop het zo, ben er helemaal klaar mee en ik wil zsm mijn vrolijke mannetje terug!

Groetjes!
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Marrianne op mei 02, 2009, 22:38:55
Kan ik me heel goed voorstellen, sterkte
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: bloemel op mei 03, 2009, 18:25:43
 sterkte donderdag!
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op mei 04, 2009, 12:29:03
Dank je wel dames. Duimen jullie mee voor een positieve uitslag?

Kan de uitslag van het bloed ook negatief zijn terwijl je toch coeliakie hebt?

Groetjes.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Lirio op mei 04, 2009, 12:30:09
Dat komt bij volwassenen wel regelmatig voor, bij kinderen maar heel zelden.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Lotte29 op mei 07, 2009, 21:21:09
Hoi,

Is de uitslag binnen? Ben zeer benieuwd. Mijn jongste heeft ook vage klachten, slecht slapen, matige eter, bleek, mager, groeiachterstand. Wij wachten nu al ruim 6 wkn op de laatste uitslagen, vreselijk dat wachten. Ik hoop dat je snel iets hebt waar je mee vooruit kan. ik snap dat je wilt dat het dit is, beter dan het niet weten. Het is wel een pittig dieet maar geloof me na een paar maanden knappen ze ze op, je krijgt echt een ander kind!!

gr Lotte
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op mei 08, 2009, 11:54:07
Hallo,

Heb zojuist de uitslagen binnen, alles negatief. Gelukkig willen ze toch een biopt doen, die staat voor 2 juni gepland.

Hebben jullie dat ook meegemaakt? Negatieve bloedtest en toch coeliakie?

Groetjes.
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: bloemel op mei 08, 2009, 13:54:37
mijn dochter heeft coeliakie klachten, het HLA DQ8 gen , negatieve bloeduitslagen en net uitslag biopt...
wel ontstekingsactiviteit in de darmen, maar geen schade etc groot genoeg om van coeliakie te spreken.
ze vinden het niet normaal dat die ontstekingsreacties er zijn, maar weten niet waar het dan wel aan kan liggen.
zelf hebben we haar nu op gv eten gezet en ze heeft minder hoofdpijn ,buikpijn en voor het eerst kleur op haar wangen.
de kinderarts ging het toch maar even bespreken met  artsen van het coeliakieteam, we moeten naar een dietiste om na te kijken of we haar nu de goede dingen geven(voldoende vanalles wat ze nodig heeft) en ze willen haar in ieder geval volgen ivm haar afvallen/slechter groeien.

ik ben dus ook heel benieuwd wat er bij jullie uit gaat komen !
Titel: Re:Gluten nemen voor biopt
Bericht door: Krijn op mei 08, 2009, 17:37:59
Hoi bloemel,

Nou, zo'n uitslag is ook niet niks natuurlijk. Ik ben om die reden wel blij dat er toch een biopt wordt gedaan. Misschien dat ze iets anders zien?

Fijn weekend!