Coeliakieforum

Archief => Receptenarchief => Topic gestart door: natasja74 op februari 23, 2008, 06:41:04

Titel: Polentacake
Bericht door: natasja74 op februari 23, 2008, 06:41:04
45 gr sultana rozijnen
2 el cognac
225 g ricotta-kaas
250 gram basterdsuiker
225gr polentameel
snufje noodmuskaat
1/2 tl citroengras
1/2 tl vanille-extract
20 gram boter
2 eetl pijnboompitten
poedersuiker

Meng de rozijnen met cognac en 1 dl water, 30 minuten weken giet ze af en laatze drogen op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet een springvorm in van 25 cm .
Doe de ricotta in een kom en voeg 4,5 dl koud water toe mix het tot een glad mengsel (kan heel vloeibaar worden afh van ricotta.
Voeg suiker toe en klop het glad. Roer er van een afstand en gelijkmatig de polenta nootmuskaat ,vanille extract en sultana's er doorheen.
Schenk het mengsel in de vorm en leg er hier en daar eenklontje boter op en bestrooi het geheel met pijnboompitten.
Ongeveer 1,5 uur bakken tot de cake goudbruin en gaar is.
Serveren met wat poedersuiker en evt. slagroom

Recept uit een heel oude home en garden die ik op mijn werk vond :D